Ο Μιωνής καίει το Νίκο Παππά με κασέτες - Σάλος από το "παραμάγαζο" Παπαγγελόπουλου με τα "πολλά λεφτά"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 09:24 Ο Μιωνής καίει το Νίκο Παππά με κασέτες - Σάλος από το "παραμάγαζο" Παπαγγελόπουλου με τα "πολλά λεφτά"

Η ΝΔ κάνει λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα που είχε στηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στο ο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιζε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Νέα τροπή παίρνει η προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο μετά τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή που φέρνει σε ιδιαιτέρως δύσκολη θέση εκτός από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, και τον Νίκο Παππά.

Το ηχητικό ντοκουμέντο που παρέδωσε ο επιχειρηματίας στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής με τους συγκλονιστικούς διαλόγους που είχε με τον τότε κορυφαίο υπουργό και στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα το 2016, δείχνουν τις παραδικαστικές μεθόδους που χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η υπόθεση πλέον παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης, καθώς το ηχητικό ντοκουμέντο και η δήλωση Μιωνή θα σταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η ΝΔ κάνει λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα που είχε στηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στο ο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιζε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ο Νίκος Παππάς και η Κουμουνδούρου κατηγορούν τον επιχειρηματία για "μαφιόζικη μέθοδο" και για μοντάζ του ηχογραφημένου υλικού, ωστόσο κανείς δεν διαψεύδει πως τα πρόσωπα που ακούγονται να συνομιλούν είναι ο Σάμπυ Μιωνής και ο Νίκος Παππάς.

Ο Παπαγγελόπουλος έχει "δική του ατζέντα"

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ηχητικό ντοκουμέντο η καταγραφή του οποίου έγινε στις 21 Μαΐου του 2016, ο επιχειρηματίας ζήτησε ραντεβού από τον τότε υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα, για να παρέμβει στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για να λυθούν δικαστικές του υποθέσεις. Μάλιστα όπως υποστηρίζει ο επιχειρηματίας 10 ημέρες νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης τον είχε εκβιάσει παρουσία μάλιστα του Νίκου Παππά.

Σύμφωνα με την συνομιλία ο Νίκος Παππάς παραδέχθηκε πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει τη "δική του ατζέντα".

Επίσης υποστήριξε πως η κυβέρνηση γνώριζε πως "κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά" και μπορεί να κάνει τα "στραβά μάτια" αρκεί οι υποθέσεις να μην έρχονται σε κόντρα με τα συμφέροντα του "μαγαζιού". "Μπορείς να είσαι εδώ και να κάνεις και το outsourcing το δικό σου ας πούμε. Κατάλαβες;" είπε ο Νίκος Παππάς περιγράφοντας στον επιχειρηματία πως λειτουργούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο "βρώμικος πόλεμος" απέναντι στην Μαρέβα

Το ηχητικό ντοκουμέντο ρίχνει πλέον φως στις επιθέσεις που δέχθηκε η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Άλλωστε ο πόλεμος "λάσπης" του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της συζύγου του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκίνησε την περίοδο το 2016 τότε δηλαδή που όπως αποκαλύπτεται από το ηχητικό του Σάμπυ Μιωνή, ο Νίκος Παππάς τον πίεζε επίμονα προκειμένου να πείσει τον δικηγόρο του Σταύρο Παπασταύρου να καταθέσει, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία εναντίον της Μαρέβας Μητσοτάκη, ως "αντάλλαγμα" για να σταματήσουν να ασχολούνται μαζί του.

"Θεωρώ άδικο και ανήθικο να στοχοποιείται ένας αθώος και να του ζητείται, σαν αντάλλαγμα, να καταθέσει ψευδώς εναντίον άλλου αθώου προσώπου με το οποίο συνδέεται φιλικά" τόνισε ο Σάμπυ Μιωνή.

Αναπάντητα ερωτήματα

Από τις αποκαλύψεις που έχουν προκαλέσει θύελλα στο πολιτικό σκηνικό προκύπτουν αρκετά αναπάντητα ερωτήματα που θα πρέπει να δώσει απαντήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η σπίλωση των πολιτικών προσώπων. "Κάποιοι δεν ενδιαφέρονταν για να κυβερνήσουν τη χώρα, αλλά για να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους, να συγκροτήσουν παρακράτος, να γίνουν καθεστώς, να ελέγξουν όλους τους "αρμούς της εξουσίας", όπως θα έλεγε ο κ. Τσίπρας".

Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι αν γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας τις συνομιλίες που είχε ο Νίκος Παππάς με τον Σάμπυ Μιωνή αλλά και για την "ατζέντα" του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Επίσης γιατί ο Νίκος Παππάς στην κατάθεση του στην προανακριτική στις 5 Φεβρουαρίου είχε υποστηρίξει ότι δεν ήξερε τίποτα για "μαγαζί Παπαγγελόπουλου" και δεν είχε μιλήσει ποτέ για την Μαρέβα Μητσοτάκη Γκραμπόφσκι.

Υπήρχε "μαγαζί" και "παραμάγαζο" επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκαλύπτεται στο ηχητικό ντοκουμέντο;

Ο Νίκος Παππάς σε δήλωση του κάνει λόγο για "γελίο" αντιπερισπασμό από την πλευρά της ΝΔ, στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης και το περιεχόμενο της συνομιλίας το οποίο θεωρεί πως είναι προϊόν μοντάζ. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που αρχικά αμήχανος και εκνευρισμένος από τις αποκαλύψεις προέτρεπε του δημοσιογράφους να ρωτήσουν τον Νίκο Παππά, στην συνέχεια συντάχθηκε με την γραμμή του πρώην υπουργού κάνοντας λόγο για αυθαίρετους συνειρμούς του επιχειρηματία.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση