Στη φυλακή ο ψευτογιατρός: Πάνω από 30 οι καταγγελίες σε βάρος του - Σφίγγει ο κλοιός για δύο πιθανούς συνεργούς του

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 09:34 Στη φυλακή ο ψευτογιατρός: Πάνω από 30 οι καταγγελίες σε βάρος του - Σφίγγει ο κλοιός για δύο πιθανούς συνεργούς του

Στο πλαίσιο της έρευνας οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει την εμπλοκή δύο ακόμη γιατρών, που κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο Νίκος Κοντοστάθης πήρε τον δρόμο για τις φυλακές. Η έρευνα σε βάρος του συνεχίζεται με τους αστυνομικούς να έχουν ήδη 30 νέες καταγγελίες πολιτών, πριν ακόμη δημοσιοποιηθούν στοιχεία ταυτότητας του και φωτογραφίες, του οποίους αποπειράθηκε να εξαπατήσει ή τα κατάφερε.

Στο πλαίσιο της έρευνας οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει την εμπλοκή δύο ακόμη γιατρών, που κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος. Οι ίδιοι υποστήριζαν ότι δεν ήταν παρών όταν ο κομπογιαννίτης έκανε ενέσεις αρτεμισίνης για… ελονοσία στα ανήλικα παιδιά και τον ηλικιωμένο, ή ότι δεν ήταν εκεί όταν τους… εξέταζε, με τους γονείς όμως να τους διαψεύδουν στην καταθέσεις τους.

Οι γονείς τους αναγνώρισαν

Η μητέρα του Θεοδόση, επιβεβαίωσε ότι στις 26 Νοεμβρίου 2016 σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο στην Αργυρούπολη, όπου το παιδί της υπεβλήθη σε μαγνητική, αιματολογικές εξετάσεις και ένεση αρτεμισίνης από τον "Κόντο", ήταν παρών ο δεύτερος συγκατηγορούμενος ιατρός γενικής ιατρικής.

Μάρτυρες της οικογένειας της Δέσποινας επιβεβαίωσαν ότι ήταν παρόντες στην χορήγηση ένεσης αρτεμισίνης από τον "Κόντο" και στην επίσκεψή του ξημερώματα της 3ης Μαΐου 2017 στο Παίδων. Επιπλέον ένας από τους μάρτυρες συνάντησε τον ιατρό γενικής ιατρικής κατά την πραγματοποίηση μαγνητικής τομογραφίας στην Δέσποινα σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο. Οι μάρτυρες αναγνώρισαν κατά 99%, στις φωτογραφίες που τους έδειξαν οι αστυνομικοί, τον Νικόλαο Κοντοστάθη ή "Κόντο" και με απόλυτη βεβαιότητα τον ιατρό γενικής ιατρικής και συγκατηγορούμενο.

Ο γιατρός δεν τον ήξερε και μετά τον… θυμήθηκε

Ο γιατρός γενικής ιατρικής, όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς αν γνωρίζει κάποιον "Νίκο Κόντο", αρχικά κατέθεσε ότι δεν τον γνωρίζει. Κατά την διάρκεια της εξέτασής του, ανέφερε ότι τον γνώρισε στα τέλη του 2014 από άλλον γιατρό στο Κέντρο Υγείας Βάρης. Επικοινώνησε μαζί του για την παρασκευή κοκτέιλ βοτάνων που θα βοηθούσε την μητέρα του, η οποία έπασχε από καρκίνο παχέος εντέρου σε τελευταίο στάδιο. Του είχε συστηθεί ως παιδονευροχειρουργός και του είχε δείξει κάρτα εθελοντή του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

Ο κατηγορούμενος σε βαθμό πλημμελήματος γιατρός, κατέθεσε ότι "Κόντος" είχε φέρει για εξετάσεις στο διαγνωστικό κέντρο που εργαζόταν, την Δέσποινα, τον Θεοδόση και δύο μοναχές από μοναστήρι της Αττικής. Στη συνέχεια της κατάθεσής του, υποστήριξε ότι ποτέ ο "Κόντος", δεν άκουσε να προτείνει θεραπευτική αγωγή, να βλέπει εξετάσεις μπροστά του ή να κάνει ενέσεις, όσο ο ίδιος ήταν παρών. Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί έρχονται σε αντίθεση με τις μαρτυρίες των γονιών των δύο παιδιών που κατά τη διάρκεια των ενέσεων, τον αναγνώρισαν να βρίσκεται εκεί.

Σημειώνεται πως στην περίπτωση που οι αστυνομικοί εντοπίσουν και άλλα θύματα του Νίκου Κοντοστάθη, αναμένεται να αυξηθεί η οικονομική απώλεια, η οποία θα μετατρέψει σε κακούργημα το αδίκημα της απάτης. Θα ζητηθεί άρση τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να εντοπιστεί και το "ταμείο" του.

Στολή πιλότου και… μεταθέσεις

Μία γυναίκα από την Λάρισα κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι ο σύζυγός της είχε γνωρίσει τον "Κόντο" σε επίσκεψή του στο Άγιο Όρος, μαζί με τον κουμπάρο του, 3-4 χρόνια πριν πεθάνει ο άνδρας της στις 28 Απριλίου 2017. Ο "Κόντος" είχε συστηθεί ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και είχε προτείνει στον άνδρα της μια ολιστική θεραπεία με βότανα, υποστηρίζοντας "ότι θα γίνει καλά", καθώς έπασχε από γλοιοβλάστωμα, με ημιπάρεση στην δεξιά πλευρά του μετά από χειρουργείο αφαίρεσης μέρους του όγκου. Ο σύζυγός της παρέλαβε… τσάι-αχίλλεια και ένα μπουκάλι με υγρό από τον "Κόντο" χωρίς να καταβάλει χρήματα, ωστόσο δεν ακολούθησε την θεραπεία φοβούμενος λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του.

Ο "Κόντος" τον Μάρτιο του 2017 τους επισκέφθηκε στο σπίτι τους στη Λάρισα με στρατιωτική στολή… πιλότου. Τόσο πριν, όσο και μετά τον θάνατο του άνδρα της, ο "Κόντος" μεσολαβούσε για μεταθέσεις των παιδιών του στο στρατών. Ένας κουμπάρος του συζύγου της, πυροσβέστης, είχε συναντήσει και αυτός τον "Κόντο" στη Μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, ο οποίος συστήθηκε ως πιλότος, πνευματικό παιδί γέροντα και δεξί του χέρι. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι συνάντησε τον "Κόντο" πριν από δύο μήνες, ενώ είχε επικοινωνήσει μαζί του στις 10 Μαΐου 2020 για να πάνε μαζί στο Άγιο Όρος. Ο πυροσβέστης ισχυρίστηκε ότι ο "Κόντος" μεσολαβεί για μεταθέσεις στρατιωτών ενώ βοηθά ακόμη και αστυνομικούς.

Η γλώσσα δεν ήταν… ιατρική

Ένας γιατρός-αγγειοχειρουργός, ιδιωτικής κλινικής, είχε προβεί σε χειρουργικές επεμβάσεις τεσσάρων περιστατικών του "Κόντου". Δύο φορές σε μία μοναχή το 2017, σε έναν άλλο ασθενή το 2018 και δύο ακόμη το 2019. Τον είχε γνωρίσει το 2017 μέσω του συγκατηγορούμενου αγγειοχειρουργού, και του συστήθηκε ως "νευροογκολόγος" ανιψιός εφοπλιστή, με μητέρα νευροχειρουργό και πατέρα αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ και η σύζυγός του, όπως του είχε πει, είναι κόρη άλλου εφοπλιστή. Ο "Κόντος", σύμφωνα με την κατάθεση του γιατρού, ήταν παρών στην εισαγωγή των ασθενών, στις επισκέψεις ιατρών, στο εξιτήριο, χωρίς ποτέ να φορά ιατρική μπλούζα. Κάποιες φορές ο "Κόντος" του έφερνε εξετάσεις ασθενών για αξιολόγηση γι αυτό του επέτρεπε να χρησιμοποιεί το γραφείο του, όταν απουσίαζε, για να εξετάζει τους ασθενείς του.

Σύμφωνα με τον γιατρό-μάρτυρα, από τις αρχές της γνωριμίας του με τον "Κόντο" διατηρούσε αμφιβολίες για τους ισχυρισμούς του, ως απόστρατου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, ως υψηλόβαθμου διοικητικού στελέχους του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, για τις γνωριμίες του με υψηλόβαθμα στελέχη του πολιτικού κόσμου και της Ελληνικής Αστυνομίας, τις σχέσεις του με το Βατικανό ακόμη και με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας. Επίσης, η γλώσσα, που χρησιμοποιούσε ο "Κόντος" για ιατρικά θέματα δεν ήταν… κανονική.

Στο χειρουργείο ασθενή, γιατρός-μάρτυρας διαπίστωσε ότι ο "Κόντος" δεν ήξερε καμία από τις διαδικασίες αποστείρωσης πριν από χειρουργική επέμβαση, ενώ και μετά από αυτή σκούπισε το ιδρωμένο μέτωπό του, κάτι που προκάλεσε την απομάκρυνσή του από το χειρουργείο.

Για να αμβλύνει τις… κακές εντυπώσεις, τον έφερε σε επαφή με ανώτερη δικαστική υπάλληλο, θα τον έκανε διευθυντή σε κλινική υπό την αιγίδα του… Βατικανού, θα μεσολαβούσε για την μετάκληση του στην Ελληνική Αστυνομία και με το πρόσχημα ότι πλησιάζει η… ορκωμοσία του, μετά την λήξη της COVID-19, τον έπεισε να αγοράσει στολή Ταξίαρχου, και του πήγε στο σπίτι το ξίφος…

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση