Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζουν οι κασέτες Μιωνή - Έρχονται νέες αποκαλύψεις

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 09:21 Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζουν οι κασέτες Μιωνή - Έρχονται νέες αποκαλύψεις

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συντηρεί το ζήτημα όσο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς δεν δίνουν πειστικές απαντήσεις.

Οι αποκαλύψεις από το ηχητικό ντοκουμέντο Μιωνή, τα θολά σημεία από τις απαντήσεις που έδωσε ο Νίκος Παππάς και το πιθανό ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλες κασέτες με "καυτές" συνομιλίες έχουν βάλει "φωτιά" στο πολιτικό σκηνικό με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στρυμωγμένος στα σχοινιά.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συντηρεί το ζήτημα όσο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς δεν δίνουν πειστικές απαντήσεις. Η υπόθεση έχει πάρει πλέον πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, να διατάζει προκαταρκτική έρευνα για την κασέτα που παρέδωσε ο Σάμπυ Μιωνής.

Ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα παρά το μπαράζ δηλώσεων και τηλεοπτικών εμφανίσεων που έκανε δεν ξεκαθάρισε την εικόνα μετά τα όσα ακούστηκαν να λέει στον επιχειρηματία.

Τα έριξε όλα πάνω στον Σάμπυ Μιωνή υποστηρίζοντας πως εννοούσε το "μαγαζί" που είχε στήσει ο ίδιος, μόνο που ο Νίκος Παππάς είχε τον επιχειρηματία μπροστά του και δεν θα μπορούσε να μιλά σε τρίτο πρόσωπο. Επίσης δεν ξεκαθάρισε σε κανένα σημείο γιατί ζητούσε ως "αντάλλαγμα" να κατηγορήσουν την Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ενώ αίσθηση προκάλεσε και προθυμία που έδειξε για να παρέμβει στη δικαιοσύνη. "Ας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας αυτό που περιμένουν να ακούσουν οι Έλληνες: θα βάλει σε καραντίνα τον κ. Παππά, ή θα αναλάβει την ευθύνη για το παρακράτος;" τόνιζαν κυβερνητικοί κύκλοι.

Προσεχτικές αποστάσεις ΣΥΡΙΖΑ από Παππά

Στην Κουμουνδούρου γνωρίζοντας πως είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν κι άλλα ηχητικά ντοκουμέντα αρχίζουν να παίρνουν διακριτικές αποστάσεις από τον Νίκο Παππά. Ενδεικτικά είναι τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση μέσω πηγών που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. "Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της υποκλοπής ιδιωτικής συνομιλίας του κ. Παππά που είδε τη δημοσιότητα, και για το οποίο ο ίδιος έχει δώσει τις εξηγήσεις του" χωρίς να διευκρινίζουν αν οι εξηγήσεις που έδωσε ο βουλευτής του κόμματος ικανοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ, αν είναι επαρκείς ή πειστικές.

Επίσης οι κομματικές πηγές σημειώνουν ότι "όσο βαθιά και αν έχει αποφασίσει να κυλιστεί στο βούρκο, ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας, δεν έχουν ούτε να φοβηθούν ούτε να κρύψουν τίποτα" χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στον Νίκο Παππά παρά μόνο στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπλέκουν σενάρια για να βγουν από το αδιέξοδο

Την στιγμή που ακούγεται ο Νίκος Παππάς να μιλάει για "μαγαζιά", "πολλά λεφτά", "προσωπικές ατζέντες", για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και για "ανταλλάγματα" η Κουμουνδούρου κατηγορεί την κυβέρνηση για "δράση του παρακράτους".

Στην αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρούν να βγουν από την δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει χωρίς να μπαίνουν στην ουσία της υπόθεσης πετώντας την μπάλα στην εξέδρα. Προσπαθούν να συνδυάσουν τις φωτογραφίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας από τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα στο κότερο την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός, με την συνομιλία Σάμπυ Μιωνή με τον Νίκο Παππά. "Σήμερα παρακολουθούμε παρόμοιο έργο. Ένα υλικό παρανόμως κτηθέν τέσσερα χρόνια πριν, να μένει στα συρτάρια του, μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο timing για να το ρίξει στην αρένα".

Επίσης κατηγορούν τον Θάνο Πλεύρη ότι γνώριζε το ηχητικό ντοκουμέντο τρεις μήνες πριν και γι’ αυτό έκανε στοχευμένες ερωτήσεις κατά την κατάθεση του Νίκου Παππά στην προανακριτική. Βουλευτές της ΝΔ υπενθυμίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ πως η καταγραφή από τον επιχειρηματία έγινε πριν από τέσσερα χρόνια (!) και συγκεκριμένα το 2016.

Ήξεις αφίξεις από τον Παπαγγελόπουλο

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που από την μία στηρίζει τον Νίκο Παππά αλλά από την άλλη παίρνει αποστάσεις τονίζοντας πως ο ίδιος δεν έβαλε ποτέ στο στόχαστρο την Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Αποφεύγει όμως να απαντήσει και για το αν γινόντουσαν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη από τον Νίκο Παππά όπως ακούγεται στο ηχητικό ντοκουμέντο "ρωτήστε τον ίδιο" τονίζει.

Επίσης ο πρώην αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης διαφώνησε με τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε δεχθεί πιέσεις από τον Αντώνη Σαμαρά. "Δεν με πίεσε, δεν με εκβίασε, δεν απείλησε, μου ζήτησε βοήθεια, το απέκλεισα και το δέχθηκε", είπε στους δημοσιογράφους ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σχετικά με την υπόθεση Παπασταύρου, κάνοντας λόγο για μια φιλική συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό. Σε ερώτηση αν αυτό συνιστά παρέμβαση, απάντησε πως το ότι του το είπε, εξαιτίας των σχέσεων που είχαν, δεν το θεώρησε παρέμβαση.

Πηγή: thetoc.gr