Χαμός στην Προανακριτική με αποχώρηση Παπαγγελόπουλου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 17:37 Χαμός στην Προανακριτική με αποχώρηση Παπαγγελόπουλου

Αποχώρησε από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Σύμφωνα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ ο δικηγόρος του Δημήτρης Τσοβόλας κατήγγειλε την διαδικασία χαρακτηρίζοντάς την παράνομη και άδικη. «Αποχωρούμε εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Παραβιάστηκαν τα στοιχειώδη δικαιώματα του κατηγορουμένου», είπε.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι θα ασκήσει το δικαίωμα της σιωπής,

Σύμφωνα πάντα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Δημήτρης Τσοβόλας μίλησε για σαφή παραβίαση των υπερασπιστικών του δικαιωμάτων, καταγγέλλοντας παρανομίες και αλαζονείες της πλειοψηφίας. «Η πλειοψηφία έχει προαποφασίσει παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο όπως προανήγγειλε ο Αδωνις Γεωργιάδης», είπε ο κ. Τσοβόλας καταγγέλλοντας πως δεν κλήθηκαν ουσιώδεις μάρτυρες, όπως ο κ. Σαμαράς, και οι εισαγγελείς. Υποστήριξε δε ότι η μεθοδολογία που ακολουθείται, θυμίζει το ’89, και ότι η ΝΔ ετοίμαζε από καιρό διώξεις.

«Λίγο πριν μας στραγγαλίσουν τους καταγγείλαμε και φύγαμε. Δεν είναι ελιγμός η αποχώρηση. Δεν είχα ολοκληρώσει αυτά που είχα να πω. Πήγανε να με φιμώσουν», είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Σχόλιο κύκλων ΝΔ για την αποχώρηση του κ. Παπαγγελόπουλου: 

Ο κ. Παπαγγελόπουλος πήρε την μεγαλύτερη προθεσμία που έχει δοθεί ποτέ σε υπουργό ελεγχόμενο, λάμβανε έγγραφα από την αρχή, εξετάστηκαν σειρά μαρτυρων που επιθυμούσε, κατέθεσε αδιάκοπα ακόμη και όταν κουτσομπόλευε για δυο εβδομάδες και μόλις ήλθε η ώρα των ερωτήσεων το “κεντρικό μαγαζί” υπό το φως των παραδικαστικών αποκαλύψεων επέβαλε στο “παραμάγαζο” την αποχώρηση. Ο κύριος Τσίπρας διαλέγει τη θυσία Ρασπούτιν για να σώσει τον εαυτό του χωρίς να έχει ψελλίσει τίποτα επί τέσσερις ημέρες τίποτα για τον στενό του φίλο και συνεργάτη Νίκο Παππά.

Ακόμα και μέχρι χθες ο κύριος Παπαγγελόπουλος συναινούσε στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατάθεσης του (για Πέμπτη μεσημέρι) και για την διαδικασία ερωτήσεων από την προανακριτική επιτροπή. Προφανώς υπό τον φόβο του για νέες εις βάρος του αποκαλύψεις και μετά από τα αδιέξοδα του αποφάσισε να αθετήσει την υπόσχεση που έδωσε.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση