Reuters: Κοντά στην οριστικοπoίηση της συμφωνίας με την Fortress για το Neptune η Alpha Bank

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 19:41 Reuters: Κοντά στην οριστικοπoίηση της συμφωνίας με την Fortress για το Neptune η Alpha Bank

Κοντά στην οριστικοποίηση της συμφωνίας με την Fortress για την πώληση του χαρτοφυλακίου Neptune φέρεται να βρίσκεται η Alpha Bank, όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο τρεις πηγές με γνώση του θέματος.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την πώληση χαρτοφυλακίου δανείων που είχε "παγώσει" ο κορονοϊός και βρισκόταν στο τελικό στάδιο για να κλείσει με την αμερικανική Fortress.

«Βρίσκονται κοντά στη γραμμή του τερματισμού» δήλωσε μια από τις πηγές στο Reuters.

Το χαρτοφυλάκιο Neptune περιλαμβάνει δάνεια μικτής λογιστικής αξίας 1,8 δισ. ευρώ, με εξασφαλίσεις σε περίπου 4.000 ακίνητα με εκτιμώμενη εμπορική αξία περίπου 1,1 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για δάνεια περίπου 1.100 μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα οποία σε ποσοστό περίπου 80% του χαρτοφυλακίου είναι καταγγελμένα και τα υπόλοιπα σε βαθιά καθυστέρηση.

Το Reuters υπενθυμίζει παράλληλα πως η Alpha Bank βρίσκεται σε ταυτόχρονες διαπραγματεύσεις με τουλάχιστον 5 αμερικανικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Cerberus και της PIMCO σχετικά με την τιτλοποίηση του Galaxy.

Πηγή: zougla.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση