Ρόδος: Καταδικάστηκαν τέσσερα άτομα για την περιφορά του Επιταφίου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 00:07 Ρόδος: Καταδικάστηκαν τέσσερα άτομα για την περιφορά του Επιταφίου

Η υπόθεση περιφοράς του Επιταφίου στον Αρχάγγελο, εν μέσω πανδημίας τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου τον περασμένο Απρίλιο, αναβίωσε την Τετάρτη στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισαν τέσσερα άτομα ηλικίας 42, 47, 52 και 45 ετών αντίστοιχα, μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού ΝΟΤΟS NEWS, κ. Τσαμπίκος Δέμελος, ο οποίος μετέδωσε μέρος της περιφοράς που έγινε στον Αρχάγγελο και είχε ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για διέγερση σε ανυπακοή, ενώ στους άλλους τρεις συγκατηγορούμενούς του για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους τέσσερις κατηγορούμενους, όπως κατηγορούνται και με πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, και επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών στον κ. Δέμελο και φυλάκιση έξι μηνών και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ σε καθέναν από τους λοιπούς τρεις εμπλεκόμενους. Σημειώνεται πως με την ίδια απόφαση, οι ποινές αναστέλλονται επί τριετία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 42χρονος, ο 47χρονος και ο 45χρονος με πρόθεση παραβίασαν τα μέτρα που είχε διατάξει ο νόμος για να αποτραπεί η διάδοση μίας μεταδοτικής ασθένειας και συγκεκριμένα στις 18 Απριλίου 2020 στις 3 τα ξημερώματα, και ενώ ήδη είχε εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ καθώς και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από τα τέλη Φεβρουαρίου 2020 που αφορούσαν τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, οι κατηγορούμενοι παραβιάζοντας τα μέτρα αυτά προέβησαν στην περιφορά του Επιταφίου.

Σε ότι αφορά τον κ. Τσαμπίκο Δέμελο κατηγορείται ότι με πρόθεση προκάλεσε και διέγειρε σε απείθεια άλλους, καθώς μετέδωσε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook την περιφορά προκαλώντας σε συμμετοχή και άλλους κατοίκους του Αρχαγγέλου.

Πάντως χθες ενώπιον του δικαστηρίου, ο κ. Δέμελος αρνήθηκε την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται και δήλωσε απολογούμενος πως ούτε το κείμενο αλλά ούτε και το βίντεο ήταν δικό του. Απλώς του τα είχαν στείλει και τα δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο, όμως όταν αντιλήφθηκε ότι αυτό είναι λάθος τα αφαίρεσε όλα.
Επίσης από τις απολογίες και των άλλων κατηγορουμένων προέκυψε ότι δεν υπήρξε ιερέας πριν ή κατά τη διάρκεια της περιφοράς.

Τελικά το δικαστήριο έκρινε και τους τέσσερις άνδρες ένοχους διότι, όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος, «ανεξάρτητα από τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός, στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει παραβιαστεί ο νόμος για αυτό και καταδικάστηκαν».

Οι εμπλεκόμενοι άσκησαν έφεση και η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό το επόμενο διάστημα.

Πηγή: zougla.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση