Δημοσκόπηση GPO: Double score η ΝΔ με 19 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 14:42 Δημοσκόπηση GPO: Double score η ΝΔ με 19 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με το γκάλοπ της GPO η ΝΔ λαμβάνει 41%, έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραμένει υψηλό το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, όπως αναφέρει η δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εφημερίδας "ΝΕΑ Σαββατοκύριακο".

Συγκεκριμένα η διαφορά ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση φτάνει τις 19 μονάδες, ενώ με βάση και τις άλλες δημοσκοπήσεις κατά καιρούς, φαίνεται πως το χάσμα παγιώνεται κοντά στις 20 ποσοστιαίες μονάδες.

Σύμφωνα με το γκάλοπ της GPO η ΝΔ λαμβάνει 41%, έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί με 6% το ΚΙΝΑΛ, 5,5% το ΚΚΕ, 4% η Ελληνική Λύση, ενώ στο 2,5% περιορίζεται το ΜΕΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.Δημοσκόπηση GPO: Double score η ΝΔ με 19 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Το 54,7% λέει ότι ο Τσίπρας γνώριζε για τον Παππά - "Η τότε κυβέρνηση παρενέβαινε στη Δικαιοσύνη"

Το 54,7% πιστεύει ότι ο Τσίπρας γνώριζε τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας με τις συνομιλίες Σάμπυ Μιωνή με τον Νίκο Παππά σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας GPΟ

Συγκεκριμένα στην ερώτηση "πιστεύετε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας γνώριζε όσα καταγγέλλονται σήμερα;" οι απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτηθέντες είναι: Ναι 34,5%, Μάλλον Ναι 20,2%, Όχι 19,6%, Μάλλον Όχι 10,6%, ΔΞ/ΔΑ 15,1%.

Ένα 54,7% δηλαδή πιστεύει ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε.

Στην ερώτηση "πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρενέβαινε στη Δικαιοσύνη", το 39.6% απαντά Ναι, Μάλλον Ναι το 22,7%, Όχι το 19%, Μάλλον Όχι το 7,8%, ενώ ΔΞ/ΔΑ το 10,9%.

Το 62,3% πιστεύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρενέβαινε στη Δικαιοσύνη.

Την ίδια στιγμή, στην ερώτηση αν "υπήρχε παραδικαστικό κύκλωμα το οποίο συμμετείχε σε οικονομικές δοσοληψίες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ", οι ερωτηθέντες απάντησαν: Συμφωνώ 36,2%, Μάλλον Συμφωνώ 17,5%, Διαφωνώ 26,7%, Μάλλον Διαφωνώ 4,2%, ΔΞ/ΔΑ 15,4%.

Το 53,7% των ερωτηθέντων δηλαδή πιστεύει ότι υπήρχε παραδικαστικό κύκλωμα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

 

 

Να σημειωθεί πως η δημοσκόπηση έγινε το τελευταίο διήμερο

Υπενθυμίζεται πως ο διάλογος του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή υπήρξε αποκαλυπτικός.

Να σημειωθεί πως σε βαριά ατμόσφαιρα συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι αποκαλύψεις Μιωνή για Παππά έχουν προκαλέσει ταραχή στο κόμμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποδοκίμασε -προσεκτικά- τον πρώην υπουργό και στενό του συνεργάτη, δηλώνοντας:

"Δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη. παραλείψεις ή αστοχίες. Όχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε".

πηγή: thetoc.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση