Μπήκαν μπουλντόζες στο Ελληνικό μετά από 6 χρόνια - Την Παρασκευή τα εγκαίνια με τον Μητσοτάκη [Εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 20:10 Μπήκαν μπουλντόζες στο Ελληνικό μετά από 6 χρόνια - Την Παρασκευή τα εγκαίνια με τον Μητσοτάκη [Εικόνες]

Οι πρώτες κατεδαφίσεις ξεκίνησαν από πέντε κτίρια, δίπλα από τις εγκαταστάσεις του πρώην δυτικού Αερολιμένα.

Μετά από σχεδόν έξι χρόνια μπήκαν μπουλντόζες στο Ελληνικό και ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατεδάφιση κτιρίων του πρώην αεροδρομίου, ενώ το πρωί της Παρασκευής έχει προγραμματισθεί να γίνει η τελετή των εγκαινίων παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι πρώτες κατεδαφίσεις ξεκίνησαν από πέντε κτίρια, δίπλα από τις εγκαταστάσεις του πρώην δυτικού Αερολιμενα.

 
Μπήκαν μπουλντόζες στο Ελληνικό μετά από 6 χρόνια - Την Παρασκευή τα εγκαίνια με τον Μητσοτάκη [Εικόνες]
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ

.

Να σημειωθεί πως κάποιες εργασίες, όπως εδαφοτεχνικές μελέτες, περιφράξεις, έργα ασφαλείας για τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο έχουν αρχίσει.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Περίπου 900 κτίρια αναμένεται να κατεφαδιστούν συνολικά, με τις πρώτες άδειες κατεδάφισης να αφορούν σχεδόν στα μισά από αυτά.

"Είναι πάρα πολλά τα κτίρια που θα κατεδαφιστούν για να ξεκινήσει το έργο. Συνολικά είναι σχεδόν 900 κτίρια. Η πρώτη φάση του έργου είναι ο καθαρισμός του χώρου και οι κατεδαφίσεις και η δεύτερη φάση του έργου είναι η εκσκαφή, η θεμελίωση και το χτίσιμο των κτιρίων. Η πρώτη φάση προβλέπεται από το master plan να κρατήσει περίπου 3,5 χρόνια. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια θα έχουμε το χτίσιμο του καζίνο και των δύο ξενοδοχείων και κάποιων ουρανοξυστών με τα γραφεία", έχει δηλώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

"Σκοπός είναι να ολοκληρωθεί το έργο και να γίνει η επένδυση" πρόσθεσε

"Θα έχουμε καθημερινά μία επαφή με την εξέλιξη του έργου, δεν σταματάει η δική μας προσπάθεια επειδή μπήκαν οι μπουλντόζες. Θα συνεχιστεί η προσπάθειά μας καθ' όλη αυτή την τριετία για να παρακολουθούμε την εξέλιξη του έργου και να λύνουμε προβλήματα. Διότι ο σκοπός δεν είναι μόνο να μπουν οι μπουλντόζες, σκοπός είναι να ολοκληρωθεί το έργο και να γίνει η επένδυση" είχε πει ο υπουργός.

Πηγή: TheToc.gr

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση