Πέτσας: Θέμα ημερών η δημοσιοποίηση της λίστας με τα ΜΜΕ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 13:01 Πέτσας: Θέμα ημερών η δημοσιοποίηση της λίστας με τα ΜΜΕ

Θέμα ημερών είναι η δημοσιοποίηση της λίστας με τα ΜΜΕ που πήραν χρήματα από την καμπάνια Μένουμε Σπίτι, είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Πέτσας είπε ακόμα ότι: «Συνεχίζεται κανονικά η δυνατότητα εισόδου στην Ελλάδα για όλους τους μονίμους κατοίκους της Ε.Ε. Εξακολουθεί, επίσης, να ισχύει η δυνατότητα εισόδου για όσους πολίτες τρίτων χωρών έχουν άδεια διαμονής στην Ελλάδα, και για όσους ταξιδεύουν για ουσιώδεις μετακινήσεις, δηλαδή για λόγους εργασίας, υγείας και επανένωσης οικογενειών.  Οι Έλληνες ομογενείς που διαθέτουν Ελληνικό διαβατήριο ή Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενών (ΕΔΤΟ) είναι πάντα καλοδεχούμενοι από όπου και εάν προέρχονται».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης ότι η Ελλάδα, ακολουθώντας την ευρωπαϊκή σύσταση, επεκτείνει τη δυνατότητα εισόδου στη χώρα  και για τους μονίμους κατοίκους της Αλγερίας, της Αυστραλίας, της Γεωργίας, της Ιαπωνίας, του Καναδά, του Μαρόκου, του Μαυροβουνίου, της Νέας Ζηλανδίας, της Νοτίου Κορέας, της Ρουάντα, της Σερβίας, της Ουρουγουάης, της Ταϋλάνδης, της Τυνησίας. Για τους κατοίκους της Κίνας το άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνόρων εξετάζεται με βάση την  αμοιβαιότητα.

Επίσης, οι ταξιδιώτες με προορισμό την Ελλάδα από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου είναι υποχρεωμένοι 48 ώρες πριν το ταξίδι τους να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη φόρμα Passenger Locator Form, η οποία είναι διαθέσιμη στο app Visit Greece και στην ιστοσελίδα travel.gov.gr.

Μέχρι και την Κυριακή 5 Ιουλίου, υπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο που παρέχει την αναγκαία ευελιξία. Έτσι, οι επισκέπτες μπορεί αν συμπληρώνουν το PLF ακόμη και στο check-in λίγο πριν την αναχώρησή τους, ή ακόμη και αμέσως κατά την άφιξή τους στην πατρίδα μας.

Για τις πορείες είπε ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι να βάλει τέλος  στο χάος που δημιουργείται αναστατώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών.

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση