Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεννηματά: Ξεσπάθωσε κατά της κυβέρνησης για τουρισμό και Αγιά Σοφιά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 20:11 Γεννηματά: Ξεσπάθωσε κατά της κυβέρνησης για τουρισμό και Αγιά Σοφιά

Επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της στον τουρισμό αλλά και για τη στάση της στο θέμα της Αγιά Σοφιάς εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά.

Σε συνέντευξή της στο OPEN, η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε “λάθος της κυβέρνησης που δεν έκανε ανταγωνιστικό προϊόν τον τουρισμό. Δεν είναι το καλύτερο να είσαι τουρίστας και να σε υποδέχεται ο στρατός”.

Πιο αναλυτικά, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ καταλόγισε λάθος στην κυβέρνηση “τη μη μείωση του ΦΠΑ στο 6% στην εστίαση και στη διαμονή ώστε να έκανε το ελληνικό προϊόν ελκυστικό και ανταγωνιστικό”‘.

“Θα έπρεπε να ανακοινώσει άμεσα, μηδενική προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις που πλήττονται και 50% για τις άλλες. Θα ήταν κίνητρο να ανοίξουν τα ξενοδοχεία και μαζί τους πάρα πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από τον τουρισμό”, πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

Σχετικά με τους ελέγχους στα αεροδρόμια και τα σύνορα, η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής φώναζε από την αρχή να γίνονται τεστ με κινητές μονάδες, δεν το έκαναν και τώρα λένε ο στρατός θα κάνει τα τεστ. “Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει τεράστια καθυστέρηση για να οργανωθεί η δουλειά και δεν είναι το καλύτερο να είσαι τουρίστας και να σε υποδέχεται ο στρατός. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να ενισχύσει την πρωτοβάθμια υγεία για να κάνει αυτή τα τεστ”, ανέφερε.

Γεννηματά: Αργά αντανακλαστικά για Αγιά Σοφιά

Όσον αφορά στην ένταση με την Τουρκία και στην πρόθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ότι πρόκειται για μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Παράλληλα, επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας ότι έπρεπε να αντιδράσει προκαταβολικά: “Όσον αφορά τον διάλογο, η κυβέρνηση πρέπει να μας πει γιατί επιλέγει να τον ανοίξει τώρα. Είμαστε υπέρ του διαλόγου, αλλά όχι όταν η Τουρκία έχει βάλει το πιστόλι πάνω στο τραπέζι”, τόνισε.

Ακόμη η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα στην πραγματικότητα είναι το Κίνημα Αλλαγής, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απαξιωμένη κατάσταση, δεν έχει το ειδικό και ηθικό βάρος να ασκήσει αντιπολίτευση. “Γι’ αυτό πασχίζει ο κ. Μητσοτάκης να κρατήσει τον κ. Τσίπρα εκτός του κάδρου των πολιτικών ευθυνών”, υποστήριξε.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ