Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσκεψη Ιερώνυμου - Πάιατ στο "Δημήτρειο" - 400 μερίδες φαγητού από την αμερικανική πρεσβεία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 20:56 Επίσκεψη Ιερώνυμου - Πάιατ στο "Δημήτρειο" - 400 μερίδες φαγητού από την αμερικανική πρεσβεία

Συμβολική επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα την ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

ο "Δημήτρειο" Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της ΜΚΟ "Αποστολή" επισκέφθηκαν το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ.

Με αφορμή την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, στις 4 Ιουλίου, η αμερικανική πρεσβεία αποφάσισε φέτος να προσφέρει 400 μερίδες φαγητού για τις δομές της Αποστολής, καθώς η καθιερωμένη δεξίωση στην πρεσβεία δεν θα πραγματοποιηθεί εξαιτίας της πανδημίας.

 
Ιερώνυμος - Πάιατ

Ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής, Κωστής Δήμτσας καλωσόρισε τους δύο άνδρες και εξέφρασε την χαρά του, τονίζοντας τις καλές σχέσεις των δύο χωρών. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη δομή φέρει το όνομα του Αρχιεπισκόπου πρώην Αμερικής Δημήτριου, ο οποίος στήριξε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία και την ιδέα της "Αποστολής" να δημιουργηθεί δηλαδή ένας τέτοιος χώρος για τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής.

Ιερώνυμος - Πάιατ

Ο Πάιατ ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο και τον κ. Δήμτσα για την λειτουργία του κέντρου και έκανε λόγο για το δυνατό δέσιμο των δύο χωρών. Μίλησε, επίσης, για την σημαντική ιστορία της Ελλάδας υπογραμμίζοντας πως πριν "από 244 χρόνια, όταν σημειώθηκε η μέρα της Ανεξαρτησίας στην Αμερική, οι δημιουργοί της είχαν στο μυαλό τους την Αθηναϊκή Δημοκρατία".

Επίσης, ευχαρίστησε, τον Αρχιεπίσκοπο για τα τέσσερα χρόνια φιλίας, συνεργασίας και ανοιχτού διαλόγου και εξήρε τον ρόλο του αυτήν την περίοδο της πανδημίας. "Οι αποφάσεις σας έσωσαν ζωές" είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Ιερώνυμος - Πάιατ

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Τζέφρι Πάιατ για την συμβολή του, ενώ αναφέρθηκε και στο ταξίδι του στην Αμερική, όταν ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, εκφράζοντας την συγκίνησή του για την αγάπη των ομογενών.

Μίλησε, ακόμη, για την συγκεκριμένη δομή, αλλά και για το γενικότερο έργο της Αποστολής και της Αρχιεπισκοπής, τονίζοντας πως δεν γίνονται διακρίσεις, αφού "ο ίδιος ο Χριστός έλεγε ότι είστε όλοι παιδιά του Θεού. Δεν κρίνουμε με βάση την φυλή ή την θρησκεία".

Ιερώνυμος - Πάιατ

Κάνοντας λόγο για την πανδημία που ταλαιπωρεί και την χώρα μας, ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι "οι κανόνες της Εκκλησίας λένε ότι πρώτη αξία είναι ο άνθρωπος και αυτόν πρέπει να υπηρετούμε", ενώ μίλησε και για την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για το συμφέρον των ανθρώπων.

Ιερώνυμος - Πάιατ

Τα παιδιά που απασχολούνται στο Κέντρο έθεσαν ερωτήματα στον πρέσβη και θέλησαν να μάθουν αν του αρέσει η Ελλάδα, ποια νησιά της χώρας έχει επισκεφθεί και ποιο του άρεσε περισσότερο, αλλά και ποιο είναι το αγαπημένο του φαγητό. Ο ίδιος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και συζήτησε με τους μικρούς μαθητές, ενώ τους έδωσε και διάφορες συμβουλές.

Λίγο πριν αποχωρήσει, τα παιδιά του δώρισαν μια χειροποίητη τρομπέτα, που έφτιαξαν ειδικά για αυτόν και φωτογραφήθηκαν μαζί του.

Πηγή: TheToc.gr