Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανικά "αντίποινα": Σε υποχρεωτική καραντίνα οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα - Δεν θα ισχύει για την Ιταλία και την Ισπανία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 12:14 Βρετανικά "αντίποινα": Σε υποχρεωτική καραντίνα οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα - Δεν θα ισχύει για την Ιταλία και την Ισπανία

Υπενθυμίζεται πως η βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως θα άρει από τις 10 Ιουλίου την υποχρεωτική καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

Δεν θα εξαιρεθούν από την καραντίνα οι επιβάτες οι οποίοι φθάνουν στην Αγγλία από την Ελλάδα, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.

Όπως λοιπόν αναφέρουν- τόσο ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών όσο και ΜΜΕ της χώρας-η Ελλάδα θα είναι στην "κόκκινη λίστα" των χωρών για τις οποίες θα εφαρμόζεται 14ήμερη περίοδος καραντίνας.

Η Ελλάδα δεν θα συμπεριληφθεί στη λίστα εξαιρέσεων σε ό,τι αφορά τους κανόνες καραντίνας για την Αγγλία, δήλωσε συγκεκριμένα ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς. Παρά το γεγονός ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επέτρεπαν μια τέτοια εξαίρεση, γεγονός που από ορισμένους εκτιμάται ότι συνιστά ένα είδος αντιποίνων από την Μεγάλη Βρετανία για το γεγονός ότι οι απευθείας πτήσεις από την Αγγλία παραμένουν απαγορευμένες για την Ελλάδα.

Επιπλέον και οι επιβάτες οι οποίοι φθάνουν στη Μεγάλη Βρετανία από την ΗΠΑ δεν θα εξαιρεθούν από τους κανόνες της καραντίνας, σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Μεταφορών.

"Οι ΗΠΑ από πολύ νωρίς απαγόρευσαν τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και από την Ευρώπη, άρα δεν υπάρχει σε ισχύ μια αμοιβαία ρύθμιση", δήλωσε στο BBC.

Σημειώνεται ότι η Αγγλία χαλαρώνει τους κανόνες καραντίνας για περίπου 50 άλλες χώρες.

Υπενθυμίζεται πως η βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως θα άρει από τις 10 Ιουλίου την υποχρεωτική καραντίνα λόγω κορωνοϊού για όσους ταξιδιώτες φτάνουν στην Αγγλία από χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα.

Τώρα όμως φαίνεται πως η Ελλάδα δεν θα είναι στις χώρες που θα ισχύει η άρση της υποχρεωτικής καραντίνας. Αν εξαιρεθεί η Ελλάδα όπως διαφαίνεται και δηλώνει ο αρμόδιος υπουργός της Βρετανικής κυβέρνησης και επιτραπούν τα ταξίδια από την Ιταλία και την Ισπανία παρά το βεβαρυμένο ιστορικό τους, θα πρόκειται σαφώς για αντίποινα από την Μεγάλη Βρετανία.

Πάντως, ο πλήρης κατάλογος των χωρών οι οποίες θα εμπεριέχονται στην άρση της καραντίνας θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα Παρασκευή, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας.

Η κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι περίμενε ότι οι χώρες που θα περιλαμβάνεται στη εν λόγω λίστα άρσης καραντίνας για την Αγγλία να ανταποδώσουν χαλαρώνοντας τους δικούς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Πηγή: thetoc.gr