Αλλαξαν γνώμη οι Βρετανοί: Στη "λευκή" λίστα η Ελλάδα - Χωρίς καραντίνα οι ταξιδιώτες από τη χώρα μας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 18:14 Αλλαξαν γνώμη οι Βρετανοί: Στη "λευκή" λίστα η Ελλάδα - Χωρίς καραντίνα οι ταξιδιώτες από τη χώρα μας

Ανατροπή με τη λίστα της Βρετανίας όσον αφορά τις χώρες, από τις οποίες οι επισκέπτες που θα φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών.

Σύμφωνα με το BBC, η λίστα δημοσιεύτηκε και η Ελλάδα δεν είναι ανάμεσά τους, κάτι που σημαίνει ότι οι επισκέπτες από τη χώρα μας δεν θα είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε απομόνωση λόγω κορονοϊού από τις 10 Ιουλίου.

Δεν συμβαίνει το ίδιο και για χώρες όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Σουηδία και η Πορτογαλία, που είναι ακόμα στη "μαύρη" λίστα.

"Η Ελλάδα δεν θα συμπεριληφθεί στη λίστα εξαιρέσεων σε ό,τι αφορά τους κανόνες καραντίνας για την Αγγλία", είχε δηλώσει νωρίτερα ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς. Γεγονός που από ορισμένους εκτιμήθηκε ότι συνιστά ένα είδος αντιποίνων από την Μεγάλη Βρετανία για το γεγονός ότι οι απευθείας πτήσεις από την Αγγλία παραμένουν απαγορευμένες για την Ελλάδα.

Οι επιβάτες οι οποίοι φθάνουν στη Μεγάλη Βρετανία από την ΗΠΑ δεν θα εξαιρεθούν από τους κανόνες της καραντίνας, σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Μεταφορών.

"Οι ΗΠΑ από πολύ νωρίς απαγόρευσαν τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και από την Ευρώπη, άρα δεν υπάρχει σε ισχύ μια αμοιβαία ρύθμιση", δήλωσε στο BBC.

Σημειώνεται ότι η Αγγλία χαλαρώνει τους κανόνες καραντίνας για περίπου 50 άλλες χώρες.

Υπενθυμίζεται πως η βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως θα άρει από τις 10 Ιουλίου την υποχρεωτική καραντίνα λόγω κορονοϊού για όσους ταξιδιώτες φτάνουν στην Αγγλία από χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα.

Η κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι περίμενε ότι οι χώρες που θα περιλαμβάνεται στη εν λόγω λίστα άρσης καραντίνας για την Αγγλία να ανταποδώσουν χαλαρώνοντας τους δικούς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Καταγράφηκαν 11 κρούσματα τουριστών στην Ελλάδα από τα 3.611 δείγματα που έχουν ελεγχθεί

Εντεκα είναι μέχρι στιγμής τα κρούσματα τουριστών θετικών στο ιό από τα 3611 τεστ που έχουν ελεγθεί κατά τις πρώτες ημέρες επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά έχουν πραγματοποηθεί 5889 τεστ στους ταξιδιώτες που ήρθαν με αεροπλάνο στη χώρα μας. Ενα ακόμα κρούσμα έχει καταγραφεί στον Προμαχώνα στον τομέα του οδικού τουρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια από αυτά είναι στη Σκιάθο, όπου έχουν πραγματοποιηθεί 66 τεστ στο αεροδρόμιο του νησιού.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση