Σάλος μετά τις νέες αποκαλύψεις: Ο Καλογρίτσας, ο Νίκος Παππάς, τα 3 εκ. ευρώ και το "μαγαζί" που έγινε "White House"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 09:58 Σάλος μετά τις νέες αποκαλύψεις: Ο Καλογρίτσας, ο Νίκος Παππάς, τα 3 εκ. ευρώ και το "μαγαζί" που έγινε "White House"

Ο εκνευρισμός είναι διάχυτος στην Κουμουνδούρου κυρίως για τον Νίκο Παππά, ο οποίος εμπλέκεται τόσο στην υπόθεση Μιωνή και τα ηχητικά ντοκουμέντα, όσο και για τα όσα ανέφερε ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τις μεθοδεύσεις που γινόντουσαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να βρίσκεται πλέον σε δύσκολη θέση τόσο απέναντι στη κοινή γνώμη όσο και τα στελέχη του κόμματος τους που ζητούν απαντήσεις. Ο εκνευρισμός είναι διάχυτος στην Κουμουνδούρου κυρίως για τον Νίκο Παππά, ο οποίος εμπλέκεται τόσο στην υπόθεση Μιωνή και τα ηχητικά ντοκουμέντα, όσο και για τα όσα ανέφερε ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Μπορεί ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, με τις εξηγήσεις που έδωσε να έπεισε εν μέρη τους συντρόφους του στην πρόσφατη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο φαίνεται πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ένας νέος γύρος αμφισβήτησης και κριτικής εναντίον του Νίκου Παππά.

"Πριν βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, ο κ. Τσίπρας, ας εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα όσα γίνονταν στο "μαγαζί", όπως έλεγε ο κ. Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης του και πρωταγωνιστής όσων ανατριχιαστικών για τη Δημοκρατία μας πληροφορούνται οι Έλληνες" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Τα 3 εκ που άλλαζαν χέρια

Ο άλλοτε "αγαπημένος" εργολάβος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, άλλαξε στάση καθώς είδε μια λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρεία να του ζητά πίσω 3 εκ. ευρώ που του είχαν δοθεί με την μεσολάβηση του Μαξίμου ή αλλιώς του "White House" όπως αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα που αποκάλυψε το "Πρώτο Θέμα".

Τα συγκεκριμένα χρήματα σύμφωνα με την πλευρά Καλογρίτσα προορίζονταν ως εγγυητική επιστολή προκειμένου να συμμετέχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Βεβαίως τα πάντα έγιναν υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του "White House" καθώς δημιουργήθηκε εικονική σύμβαση υπεργολαβίας μεταξύ της εταιρείας "Τοξότης" και του Λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας αρχικά κέρδισε την τηλεοπτική άδεια, όμως μετά από μερικές ημέρες την έχασε καθώς αποδείχθηκε πως δεν είχε τα χρήματα για να προχωρήσει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ τα 3 εκ. μετά το ναυάγιο με τις τηλεοπτικές άδειες, πήγαν στην εφημερίδα "Documento".

"Οι Έλληνες μαθαίνουν, δια στόματος των πρωταγωνιστών, αυτά που υποψιάζονταν. Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις, από την πλευρά του εργολάβου κι επίδοξου καναλάρχη με τις πλάτες του "μαγαζιού", κ. Καλογρίτσα ειπώθηκε στο δικαστήριο ότι τα 3 εκατομμύρια τελικά πήγαν στο Documento (προφανώς όχι για να ενισχυθεί ο αγώνας κατά της διαπλοκής και η "ανεξάρτητη" δημοσιογραφία, αλλά για να κάνει τη "βρώμικη δουλειά" του ΣΥΡΙΖΑ.)" αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΝΔ.

Κόντρα Γεωργιάδη – Βαξεβάνη

Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν και αντιπαράθεση στα social media με τον υπουργό Ανάπτυξης να αναφέρεται μέσω Twitter για τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα ζητώντας από τον Κώστα Βαξεβάνη να εξηγήσει αν ισχύει πως πήρε 3 εκατομμύρια ευρώ με τη μεσολάβηση Παππά και διέθεσε τα 2,5 εξ αυτών για να ιδρύσει την εφημερίδα Documento.

Ο Κώστας Βαξεβάνης επίσης μέσω Twitter απάντησε ότι "με τον Καλογρίτσα όπως γνωρίζεις δεν ήμασταν συνέταιροι ποτέ. Ήμουν όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενος" για να λάβει ξανά απάντηση από τον κ. Γεωργιάδη: "Αγαπητέ ως καλός ρεπόρτερ λοιπόν που λες ότι είσαι και ως νυν ιδιοκτήτης του Documento δεν οφείλεις να ψάξεις από που μπήκαν τα λεφτά της εφημερίδος που τελικά αγόρασες; Διότι αν μπήκαν από εκεί που κατέθεσε ο Καλογρίτσας καταλαβαίνεις ότι υπάρχει ένα "μικρό" προβληματάκι...".

Αφωνία στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Κουμουνδούρου από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να υποβαθμίσει το ζήτημα κάνοντας λόγο για "αστική διαφορά μεταξύ δύο εταιρειών" κατηγορώντας τον Χρήστο Καλογρίτσα αλλά και το συνήγορο του Ανδρέα Λοβέρδο ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν πολιτικό ζήτημα. Από την άλλη όμως πλευρά αρνούνται να μπουν στην ουσία της υπόθεσης, όπως ακριβώς συνέβη και με τον Σάμπυ Μιωνή.

Παράλληλα άφησαν εκτεθειμένο τον Χρήστο Καλογρίτσα τον οποίο στήριξαν επιχειρώντας να τον βαφτίσουν καναλάρχη. Ωστόσο εκτός από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε ουσιαστικά κανένα άλλο σχόλιο για το επίμαχο ζήτημα.

Ζητείται παρέμβαση της δικαιοσύνης

Τόσο η ΝΔ όσο και το ΚΙΝΑΛ ζητούν παρέμβαση της δικαιοσύνης μετά τα όσα αποκάλυψε ο Χρήστος Καλογρίτσας. Ο υπουργός υποδομών Κώστας Καραμανλής μιλώντας στο Mega έκανε λόγο για εξωθεσμικά κέντρα που λειτουργούσαν την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

"Βλέπουμε στοιχεία συντριπτικά για αυτήν την υπόθεση. Βλέπουμε ότι λειτουργούσαν εξωθεσμικά κέντρα την περίοδο των προηγούμενων πέντε ετών και μια παράλληλη δομή εξουσίας. Οι ίδιοι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά στο τότε κυβερνών κόμμα έρχονται και κάνουν καταγγελίες. Ο κ. Καλογρίτσας ήταν ένας εργολάβος ο οποίος ξαφνικά βρέθηκε με πολλά έργα και τεράστιο δανεισμό και στη συνέχεια βρέθηκε να τον έχουν πετάξει σαν μια "στυμμένη λεμονόκουπα".

Το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωση του αναρωτιέται αν υπήρχε ένα πολυδαίδαλο σύστημα που συντόνιζε ο Νίκος Παππάς και προσθέτει:

"Ήταν τόση η δίψα τους να δημιουργήσουν καθεστώς, ελέγχοντας τα ΜΜΕ ώστε προέτρεπαν επιχειρηματίες σε εικονικές συναλλαγές ; Δεν περιμένουμε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευνόητοι οι λόγοι. Περιμένουμε τις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να παραμείνουν αιωρούμενα τέτοια θέματα που ρίχνουν και άλλο δηλητήριο στον δημόσιο βίο".

Πηγές: thetoc.gr, Πρώτο Θέμα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση