Στη δημοσιότητα η λίστα για τα χρήματα που πήραν τα ΜΜΕ για την καμπάνια "Μένουμε σπίτι"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 13:17 Στη δημοσιότητα η λίστα για τα χρήματα που πήραν τα ΜΜΕ για την καμπάνια "Μένουμε σπίτι"

Δόθηκε στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Δευτέρας ολόκληρη η λίστα με τα χρήματα που δόθηκαν σε Μέσα Ενημέρωσης (εφημερίδες, κανάλια, ραδιόφωνα, ιστοσελίδες) για την καμπάνια "Μένουμε Σπίτι".

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, "με γνώμονα τη διαφάνεια και τον σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων, προβλέφθηκε ρητά ότι οι πληρωμές των Μέσων που θα συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον Κορονοϊό, θα γίνονταν από το Υπουργείο Οικονομικών, με βάση τα τιμολόγια που θα εκδίδονταν και χωρίς, φυσικά, επιστροφές. Διευκρινίστηκε, μάλιστα, από τις 10 Απριλίου 2020 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι στο τέλος θα δοθεί πλήρης εικόνα για τα Μέσα που συμμετείχαν και τα ποσά που πήραν".

Παράλληλα όπως τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, έγινε ο απαιτούμενος έλεγχος προκειμένου να εξεταστεί αν τα μέσα ενημέρωσης έκαναν τις αναγκαίες καταχωρήσεις. "Για να γίνει ωστόσο αυτό χρειαζόταν να πραγματοποιηθεί ο ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος, ώστε να διακριβωθεί ότι έγιναν από κάθε μέσο ξεχωριστά, οι καταχωρίσεις, οι αναρτήσεις και η μετάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας ενημέρωσης. Εν συνεχεία εστάλη ο σχετικός κατάλογος για τις πληρωμές στο Υπουργείο Οικονομικών".

Δείτε ΕΔΩ όλη την λίστα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση