Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεσσαλονίκη: Εκστρατεία αγοράς λεωφορείου για παιδιά με αναπηρία! Το κόστος αγγίζει τα 100.000 ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 12:46 Θεσσαλονίκη: Εκστρατεία αγοράς λεωφορείου για παιδιά με αναπηρία! Το κόστος αγγίζει τα 100.000 ευρώ

Την επιτακτική ανάγκη αγοράς ενός ειδικά διαμορφωμένου μικρού λεωφορείου για τη μεταφορά παιδιών με αναπηρία, αντιμετωπίζει ο Σύλλογος γονέων ατόμων με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες ΣΥΖΩΗ που για το σκοπό αυτό, έχει αρχίσει εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων.

«Πρώτη “στάση” μας είναι ο Λευκός Πύργος, πλησίον της Έκθεσης Βιβλίου, όπου θα βρισκόμαστε εκεί από την Παρασκευή 10 Ιουλίου έως και την Κυριακή 13 Ιουλίου, 19:00-23:00, με μουσική και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Καζαντζίδης.

Οπως εξηγεί, το λεωφορείο θα μπορεί να μεταφέρει 9 άτομα, εκ των οποίων τα 5 με αμαξίδιο και τα υπόλοιπα καθήμενα καθώς, το υπάρχον λεωφορείο του Συλλόγου για 4 αμαξίδια και 5 καθήμενους, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες.

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για την παρακολούθηση των προγραμμάτων μας αλλά πολλά άτομα με αναπηρία δεν μπορούν να μεταβούν στον χώρο μας ελλείψει μεταφορικού μέσου» τονίζει ο κ.Καζαντζίδης προσθέτοντας ότι αναζητείται και χορηγός ο οποίος θα μπορέσει να επωμισθεί το κόστος αγοράς του λεωφορείου που ανέρχεται σε περίπου 100.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η εκπαίδευση των παιδιών της ΣΥΖΩΗΣ, τα οποία παρουσιάζουν τύφλωση σε συνδυασμό με πολλαπλές αναπηρίες, πραγματοποιείται καθημερινά στο Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου, στην Καλαμαριά.

Πηγή: Newsit.gr