Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωρικάκος: Προθεσμία έως τις 31/8 για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 13:01 Θεοδωρικάκος: Προθεσμία έως τις 31/8 για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Δεν θα δοθεί άλλη παράταση, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών

Καταληκτική και χωρίς άλλη παράταση θα είναι η ημερομηνίας της 31ης Αυγούστου για τους πολίτες που θέλουν να προχωρήσουν στη δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, οι πολίτες θα μπορούν να δηλώνουν τα αδήλωτα τετραγωνικά τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΥΠΕΣ με την κεντρική ένωση δήμων Ελλάδας. Ο συνολικός αριθμός αδήλωτων τετραγωνικών θα υπερβαίνει τα 13-14 εκατομμύρια. "Μιλάμε για έναν τεράστιο αριθμό, ο οποίος, ενώ είναι δηλωμένα κανονικά αυτά τα τετραγωνικά στο Ε9, δεν ήταν δηλωμένα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα οι δήμοι να χάνουν πάρα πολύ σημαντικά τέλη", είπε.

"Χαρίσαμε τα τέλη και τα πρόστιμα για την τελευταία 5ετία, δίνουμε τη δυνατότητα στους δήμους από πρώτη Ιανουαρίου να εισπράττουν κανονικά [τα τέλη] με βάση τα πραγματικά τετραγωνικά, άρα σώσαμε νοικοκυριά από μια σχέση ενοχής και τη μετατρέπουμε σε σχέση εμπιστοσύνης με κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση, δίνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία των δήμων" ανέφερε και κάλεσε τους πολίτες να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέχρι 31 Αυγούστου, καθώς δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

Πηγή: TheToc.gr