"Αμαζόνες" ιππείς περιπολούν για πυρκαγιές στα δάση της Θεσσαλονίκης [εικόνες - βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 15:10 "Αμαζόνες" ιππείς περιπολούν για πυρκαγιές στα δάση της Θεσσαλονίκης [εικόνες - βίντεο]

Έφιππες περιπολίες σε περιοχές όπως ο Υδροβιότοπος Επανομής, το Σέιχ Σου και το Φράγμα της Θέρμης.

Ιππείς και αμαζόνες αλλά και εθελοντές με τζιπ και γουρούνες χτενίζουν καθημερινά και αδιάλειπτα το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, προστατεύοντάς το από πυρκαγιές. Έφιππες περιπολίες πραγματοποιούνται παράλληλα και σε άλλα σημεία της πόλης όπως για παράδειγμα περιφερειακά του Υδροβιότοπου Επανομής και στο Φράγμα της Θέρμης.

"Αμαζόνες" ιππείς περιπολούν για πυρκαγιές στα δάση της Θεσσαλονίκης [εικόνες - βίντεο]

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του voria.gr, οι ιππείς και οι αμαζόνες, είναι άνθρωποι με καθημερινές δουλειές και ασχολίες, αλλά και εμφανή αγάπη για τον εθελοντισμό και το περιβάλλον. Είναι μέλη της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών του δήμου Θεσσαλονίκης που ιδρύθηκε το 1999 και δραστηριοποιείται σε κάθε τομέα που αφορά την Πολιτική Προστασία, ακόμα και εκτός συνόρων αν κριθεί αναγκαίο.

 
αμαζόνες_πυρασφάλεια_Θεσσαλονίκη

Όλες τις ώρες της ημέρας, ακόμα και με τον υδράργυρο να φτάνει στα ύψη, πάντα σε συντονισμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Δασαρχείο και άλλες εθελοντικές οργανώσεις, 20 αμαζόνες και ιππείς, με τις πρώτες μάλιστα να υπερτερούν αριθμητικά, σαρώνουν όλο το δάσος σε βάρδιες που απαρτίζονται από τέσσερα άτομα και τέσσερα άλογα έκαστη, εποπτεύοντας το δάσος.

αμαζόνες_πυρασφάλεια_Θεσσαλονίκη

"Το άλογο έχει μοναδικό ένστικτο όσον αφορά τη μυρωδιά στη φωτιά, οπότε και με την κατάλληλη εκπαίδευση παραμένει ψύχραιμο. Από εκεί και πέρα οι φύλακες-άγγελοι του δάσους μαθαίνουν να περπατούν σε δύσβατα μονοπάτια και πλαγιές, να ξεπερνούν εμπόδια και να εμπιστεύονται τον αναβάτη τους", αναφέρει σε συνέντευξή του ο ιδρυτής και πρόεδρος της Επίλεκτης Ομάδας, Μίλτος Μπενάκης.

ΠΗΓΗ: voria.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση