Μαρία Ζαχάροβα: Η πανίσχυρη 44χρονη που οργίαζαν οι φήμες ότι αναλαμβάνει επικεφαλής της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 15:44 Μαρία Ζαχάροβα: Η πανίσχυρη 44χρονη που οργίαζαν οι φήμες ότι αναλαμβάνει επικεφαλής της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα

Αποτελεί άμεση συνεργάτιδα του προέδρου Πούτιν, ενώ το BBC την είχε κατατάξει στις 100 πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου

Μια πανίσχυρη κυρία του Κρεμλίνου φημολογείται ότι ετοιμάζει βαλίτσες προκειμένου να έρθει στη χώρα μας το προσεχές χρονικό διάστημα για να αντικαταστήσει τον κ. Αντρέι Μάσλοβ στη θέση του επικεφαλής της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Η Ρωσία παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και για το λόγο αυτό ο πρόεδρος Πούτιν λένε οι φήμες ότι στέλνει στην Αθήνα την 44χρονη Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπο μέχρι και σήμερα του Υπουργείου Εξωτερικών της εν λόγω χώρας. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Η Ρωσία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αυξήσει την επιθετική της ρητορική κατά της Τουρκίας καλώντας την να αποφεύγει προκλητικές ενέργειες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην περιοχή.

Θυμίζουμε ότι μόλις πριν από μερικές ημέρες ο πρέσβης στην Αθήνα κ. Μάσλοβ δήλωσε με νόημα σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «η αιγιαλίτιδα ζώνη, η υφαλοκρηπίδα, η ΑΟΖ των νησιών, η απαγόρευση της απειλής ή χρήσης βίας είναι αυτονόητα πράγματα.

Όποιος ενδιαφέρεται για το αντίστοιχο νομικό πλαίσιο, αρκεί να διαβάσει τη Συνθήκη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας 1982, π.χ. άρθρο 121 για τα νησιά», συμπλέοντας με αυτό τον τρόπο απόλυτα με τις ελληνικές θέσεις.

Ποια είναι όμως η Μαρία Ζαχάροβα;

Πρόκειται για κόρη διπλωμάτη που τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στο Πεκίνο. Κατέχει πτυχίο δημοσιογραφίας και ανατολικών σπουδών από το κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων MGIMO που διευθύνεται από το ρωσικό ΥΠΕΞ ενώ το 2003 βρέθηκε για πρώτη φορά στο γραφείο Τύπου του εν λόγω υπουργείου.

Θα παραμείνει δύο χρόνια εκεί και ακολούθως θα μετατεθεί στη θέση της εκπροσώπου Τύπου της μόνιμης αποστολής της Ρωσίας στον ΟΗΕ.

Από τη Νέα Υόρκη θα επιστρέψει το 2008 ενώ τέλη καλοκαιριού του 2015 αναλαμβάνει διευθύντρια Πληροφοριών και Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το 2016 το BBC την κατέταξε στη λίστα με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου.

Πηγή: Newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση