Πάτρα: Η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό σε παραλία: Το εγκατέλειψα επειδή με εγκατέλειψαν

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 15:56 Πάτρα: Η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό σε παραλία: Το εγκατέλειψα επειδή με εγκατέλειψαν

Η 27χρονη που κατηγορείται για τον πνιγμό του νεογέννητου βρέφους της, το οποίο είχε βρεθεί νεκρό στην παραλία της Πλαζ στην Αγυιά Πατρών υποστήριξε ότι εγκατέλειψε το μωρό επειδή και η ίδια ένιωσε ότι την εγκατέλειψαν μόνη και αβοήθητη.

Η 27χρονη προσήλθε συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της στο δικαστικό συμβούλιο στο οποίο κατέθεσε υπόμνημα και ζητά τη μετατροπή της δίωξης της από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε παιδοκτονία και την άρση της προσωρινής κράτησής της.

Ο συνήγορος της 27χρονης, κ. Θεόδωρος Χρονόπουλος μιλώντας στην εφημερίδα Πελοπόννησος δήλωσε ότι πρόκειται για μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που το συμβούλιο κάλεσε κρατούμενο για να τον ακούσει, καθώς στο 90% παρίσταται μόνο δικηγόρος του. Ο κ. Χρονόπουλος ανέφερε ότι κακώς ασκήθηκε στην εντολέα του δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, που επισείει ισόβια κάθειρξη και πως έπρεπε να κατηγορηθεί για παιδοκτονία, για την οποία η προβλεπόμενη ποινή είναι από πέντε έως 10 χρόνια.

Η 27χρονη ισχυρίστηκε ότι εάν ήθελε να σκοτώσει το βρέφος θα είχε κάνει έκτρωση και δεν θα έκρυβε την εγκυμοσύνη της ακόμα και από την οικογένειά της, φορώντας φαρδιά ρούχα. Η γυναίκα δήλωσε ότι την παρακολουθούσε γυναικολόγος και ότι πήγε σε νοσοκομείο για να γεννήσει κάτι που αποδεικνύει ότι δεν είχε πρόθεση να το σκοτώσει. Η κατηγορούμενη επανέλαβε ότι την εγκατέλειψε ο βιολογικός πατέρας του βρέφους, ενώ την εγκατάλειψη ένιωσε και στο νοσοκομείο όπου δεν τη στήριξε κανείς.

“Δεν ήρθε κανείς να δει αν ζω ή αν πεθαίνω”, ανέφερε στο υπόμνημά της, σημειώνοντας ότι τότε θόλωσε το μυαλό της, πήρε το νεογέννητο από το νοσοκομείο και περιφερόταν επί τέσσερις ώρες με αυτοκίνητο από τα Βραχνέικα και το Μιντιλόγλι έως την Πλαζ της Πάτρας.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της η 27χρονη υπέστη επιλόχεια κατάθλιψη με συνέπεια να αφήσει το μωρό στην παραλία και να τραπεί σε φυγή, χωρίς να αντιλαμβάνεται τι κάνει.

Μετά την ακρόαση η 27χρονη επέστρεψε στις Φυλακές Ελεώνα, όπου κρατείται, αναμένοντας την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών η οποία ενδέχεται να εκδοθεί και μέσα στον Ιούλιο.

Πηγή : Espresso

Προσαρμοσμένη αναζήτηση