Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανελλαδικές: Ποιοι είναι οι άριστοι "πρωταγωνιστές" - Οι ιστορίες που ξεχωρίζουν

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 21:37 Πανελλαδικές: Ποιοι είναι οι άριστοι "πρωταγωνιστές" - Οι ιστορίες που ξεχωρίζουν

Αυτοί που ξεχώρισαν, αυτοί που πρώτευσαν αλλά και οι άξιες θαυμασμού ιστορίες που κρύβονται πίσω από την επιτυχία.

Οι αναρτήσεις των βαθμών στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, σκόρπισαν χαμόγελα σε χιλιάδες υποψήφιους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, αφού είδαν τους κόπους μίας χρονιάς να ανταμείβονται. Ωστόσο, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, υπήρχαν και αυτοί που ξεχώρισαν, αυτοί που πρώτευσαν αλλά και οι άξιες θαυμασμού ιστορίες που κρύβονται πίσω από την επιτυχία.

Όπως για παράδειγμα η χαρά μίας οικογένειας που είδε τα δίδυμα αδέλφια να πετυχαίνουν τον στόχο τους, μια μητέρα τεσσάρων παιδιών να βάζει στόχο την Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ή μια μητέρα δύιο παιδιών να επιστρέφει στο σχολείο και να βλέπει τις πόρτες της Ιατρικής να ανοίγουν μπροστά της.

Αρίστευσε στη Μαγνησία με 19075 μόρια η Ευαγγελία Χατζάκου

Πανελλαδικές: Ποιοι είναι οι άριστοι "πρωταγωνιστές" - Οι ιστορίες που ξεχωρίζουν

Με 19075 η Ευαγγελία Χατζάκου από το ΓΕΛ Βελεστίνου έκοψε από τις πρώτες το νήμα των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων στη Μαγνησία στα Γενικά Λύκεια, καθώς συγκέντρωσε 19075 μόρια. Στόχος της η Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας, που είναι παιδικό της όνειρο και θα βαδίσει και στα χνάρια του αστυνομικού πατέρα της.

Μιλώντας στο magnesianews η Ευαγγελία ανέφερε πως δεν περίμενε την τόσο υψηλή βαθμολογία καθώς η προηγούμενη περίοδος λόγω του κορωνοϊού ήταν δύσκολη. "Έκλεισαν το σχολείο και το φροντιστήριο, τα μαθήματα γίνονταν διαδικτυακά και βγήκα από το πρόγραμμά μου. Επειδή στοχεύω και στην Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας είχα και τα αθλήματα που έπρεπε να σκεφτώ. Έτσι οργάνωσα ένα νέο πρόγραμμα, πήγαινα για περπάτημα και τελικά οι κόποι δικαιώθηκαν", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ελένη Καλογερέα: Η 34χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών με στόχο τη Γεωπονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

1

Το πείσμα και η θέληση της Ελένης Καλογερέα ήταν μεγάλο για να μάθει σωστά ελληνικά, καθώς κατάγεται από την Αλβανία και να εισέλθει σε μία Πανεπιστημιακή Σχολή. Η απόφοιτη του ΕΠΑΛ Αγριάς, 34 ετών, παντρεμένη και μητέρα τεσσάρων παιδιών, ποτέ δεν το έβαλε κάτω.

"Πήγα στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας γιατί ήθελα να μάθω να μιλάω σωστά τα ελληνικά και να γράφω. Τελείωσα από κει το σχολείο και συνέχισα στο ΕΠΑΛ και τώρα μπορώ να συνεχίσω κι ακόμη πιο μακριά", δήλωσε στο magnesianews. Η Ελένη ποτέ δεν είδε τη δημιουργία οικογένειας ως εμπόδιο στην εκπαίδευσή της και στο όνειρο να σπουδάσει. "Όλοι με στήριξαν. Και ο σύζυγός μου, η πεθερά μου, η νύφη μου, όλοι ανεξαιρέτως", είπε χαρακτηριστικά. Η 34χρονη απόφοιτη συγκέντρωσε στις πανελλαδικές 15045 μόρια και στόχος της είναι να εισέλθει στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μαρία Κουλούρη: Μητέρα δύο παιδιών, επέστρεψε στο σχολείο και περνά Ιατρική!

 

1

Δημιούργησε τη δική της οικογένεια. Έκανε δύο παιδιά και όταν αυτά ενηλικιώθηκαν αποφάσισε να επιστρέψει στα θρανία, καθώς το είχε μεράκι. Η Μαρία Κουλούρη, απόφοιτη του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου, όχι μόνο συμμετείχε στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά συγκέντρωσε και 18925 μόρια ικανά για να της ανοίξουν την πόρτα της Ιατρικής Σχολής στη Λάρισα που τόσο επιθυμεί.

Η Βολιώτισσα μητέρα μιλώντας στο Magnesianews είπε πως η επιστροφή της στο σχολείο ήταν απόλυτα συνειδητή κι αυτό έκανε τη μετάβαση στη νέα καθημερινότητά της πολύ ομαλή.
Τα μόρια που συγκέντρωσε είναι αρκετά για εισαχθεί στη σχολή της πρώτης επιθυμίας της ενώ η ίδια ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και του φροντιστηρίου της, για την στήριξή τους.

Δίδυμες επιτυχίες για τα αδέλφια Πιτσάβα

1

Διπλή ήταν η χαρά στην οικογένεια Πιτσάβα με την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς και τα δυο παιδιά η Άννα-Μαρία και ο Ανδρέας- Χρυσοβαλάντης από το 2ο ΓΕΛ Βόλου έγραψαν πολύ καλά και στοχεύουν σε βιοϊατρικές και παραϊατρικές σχολές.

Τα δίδυμα αδέλφια, αυτοκόλλητοι από την ημέρα της γέννησης τους έως και σήμερα, πάντα βοηθούσαν ο ένας τον άλλο. Στην περίοδο της καραντίνας είχαν οργανώσει μαζί το διάβασμά τους και η συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις ήταν άκρως επιτυχημένη. Η Άννα-Μαρία συγκέντρωσε 15775 μόρια και ο Ανδρέας Χρυσοβαλάντης 16350. Η καθημερινότητά τους είναι τόσο κοινή, όσο και τα όνειρα και οι επιλογές τους, καθώς θα συμπληρώσουν και τις ίδιες σχολές στο μηχανογραφικό τους.

Πηνελόπη – Νικολέτα Κούνε

1

Κατάφερε με συστηματικό διάβασμα χρόνων κι όχι μόνο την τελευταία χρονιά, να συγκεντρώσει 19200 μόρια και να αριστεύει τόσο στο σχολείο της, στο νομό αλλά και πανελλαδικώς. Η Πηνελόπη – Νικολέτα Κούνε από το ΓΕΛ Αγχιάλου επέλεξε τη θεωρητική κατεύθυνση όμως τελική επιλογή για το φοιτητικό της μέλλον δεν έχει λάβει ακόμη.
Τα Παιδαγωγικά και η Ψυχολογία είναι μερικά από τα Τμήματα που την ενδιαφέρουν. Η νεαρή από τη Ν. Αγχίαλο αυτή τη χρονιά, παρόλο που έκλεισαν τα σχολεία λόγω κορωνοϊού, δεν βγήκε από το πρόγραμμά της. Συνέχισε το συστηματικό της διάβασμα και κατάφερε να διακριθεί.

Οι πρώτοι στην Κρήτη

Πρώτη ανάμεσα στα παιδιά του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου που έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις, συγκεντρώνοντας 19.000 μόρια, είναι η Μαρία Ιατράκη, από το πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι η επιλογή της σε ό,τι αφορά τη σχολή που θα επιλέξει, θα είναι ανάμεσα στη Νομική και την Ιστορία Αρχαιολογία.

"Ήταν ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος, που όμως ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Πιο δύσκολη για μένα ήταν η περίοδος αναμονής των αποτελεσμάτων που αποδείχθηκε πολύ αγχωτική, όμως τελείωσε και είμαι πολύ χαρούμενη" δήλωσε η Μαρία που ως προς το "μυστικό" συστατικό της επιτυχίας, τόνισε ότι βρίσκεται στο σωστό και οργανωμένο διάβασμα και την ψυχραιμία που θα επιδείξει ο κάθε υποψήφιος.

"Σημαντικός είναι και ο παράγοντας στήριξης από την οικογένεια. Όταν βρίσκεσαι μέσα σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, παίρνεις δύναμη" είπε η επιτυχούσα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Από το Πεδίο Υγείας, με 18.825 μόρια συνολικά, η Κωνσταντίνα Φαρσάρη πέτυχε να είναι ανάμεσα στους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων που κατάφεραν να περάσουν, άνετα, στη σχολή της πρώτης επιλογής τους.

1

"Η αλήθεια είναι ότι είχα υπολογίσει, μαζί με τους καθηγητές μου, ότι κάπως έτσι θα κυμαινόταν η βαθμολογία μου. Στόχος μου ήταν η Ιατρική και το γεγονός ότι το πέτυχα, με κάνει πανευτυχή", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κωνσταντίνα, που κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει την πορεία της στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο.

"Σίγουρα κλείνει ο κύκλος των μαθητικών χρόνων που ήταν πολύ ωραίος και ανοίγει ένας νέος. Το μυστικό της επιτυχίας δεν υπάρχει, είναι κυρίως τι ταιριάζει στον καθένα. Σίγουρα χρειάζεται αφοσίωση και επιμονή, σκληρή προσπάθεια και θυσίες. Η αλήθεια είναι ότι δεν γίνεται να έχεις έντονη κοινωνική ζωή και να κάνεις μια τέτοια προσπάθεια. Χρειάζεται χαλάρωση αλλά με μέτρο. Τώρα περιμένω ένα καλοκαίρι ξεκούρασης και μετά να ξεκινήσω τις σπουδές μου" δήλωσε η Κωνσταντίνα που περιμένει, όπως τόνισε, να απολαύσει ένα χαλαρό καλοκαίρι, πριν αρχίσει να παλεύει για το νέο της στοίχημα, ως φοιτήτρια Ιατρικής.

Χανιά: Συνεχής προσπάθεια και συστηματικό διάβασμα, το "μυστικό" της επιτυχίας υποψηφίων

Συστηματικό διάβασμα κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία αλλά και καλή προετοιμασία από τα προηγούμενα χρόνια, ήταν το "μυστικό" της επιτυχίας υποψηφίων από τα Χανιά που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις επιτυγχάνοντας με υψηλές βαθμολογίες την είσοδο τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ λίγο μετά από την ανακοίνωση των βαθμολογιών τους μαθητές από τα Χανιά, τονίζουν ότι παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν με την διακοπή των μαθημάτων στις αρχές Μαρτίου, εκμεταλλεύτηκαν το χρόνο για περισσότερο διάβασμα και μελέτη στο σπίτι ενώ όπως τονίζουν η προσήλωση στον στόχο ήταν το "όπλο" για την επιτυχία τους.

Η εισαγωγή στην ιατρική σχολή ήταν ο πρώτος στόχος για την Τάσο Μαρινάκη που έδωσε για πρώτη φορά την "μάχη" των πανελληνίων εξετάσεων.

1

Συγκέντρωσε 18.625 μόρια και όπως λέει "για την επιτυχία χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και συστηματικό διάβασμα. Καλή προετοιμασία και βάσεις από μικρή ηλικία. Σημαντικό ρόλο παίζει και η ψυχολογική προετοιμασία".

Με 18.400 μόρια βρίσκεται στο κατώφλι της ιατρικής σχολής ο Ανδρέας Κωνστανταράκης.Μιλώντας περιγράφει την προσπάθεια του λέγοντας χαρακτηριστικά.

"Στόχος μου ήταν να γράψω καλά και η ιατρική σχολή. Δεν είχα άγχος κατά την περίοδο των εξετάσεων, διάβαζα, ενώ με το αρχικό κλείσιμο των σχολείων για τον πρώτο μήνα χαλάρωσα κάπως. Στην συνέχεια προσπάθησα πολύ περισσότερο, " φόρτωσα” θα έλεγα, και σίγουρα είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.”.

1

Στην ιατρική σχολή με 18.375 μόρια "στοχεύει", ο Μιλτιάδης Περδικάκης. Όπως τονίζει στο "το κυριότερο για ένα υποψήφιο, είναι να διαλέγει αυτό που θέλει πραγματικά και να προσπαθεί για αυτό. Είναι μια διαδικασία με πολλές δυσκολίες που χρειάζεται συστηματικό διάβασμα και προσήλωση".

Την εισαγωγή της στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ) είχε ως στόχο η Μιχαέλλα Νικολαράκου. Με 18.075 μόρια δηλώσει ικανοποιημένη για την επίδοση της. Όπως λέει στο, "ήταν από την αρχή ο πρώτος μου στόχος. Έδινα για πρώτη φορά εξετάσεις και πέτυχα τον στόχο, με συστηματικό διάβασμα. Είχα προετοιμαστεί κατάλληλα από τα προηγούμενα χρόνια αλλά δυσκολεύτηκα λίγο κατά την περίοδο της καραντίνας".

Ο πρώτος των πρώτων στην Ηλεία

Πρώτος των πρώτων στην Ηλεία, με 18.600 μόρια, ο Γιώργος Κατσαλάς, μαθητής του 2ου ΓΕΛ Πύργου. Ο Γιώργος δήλωσε πως η επιτυχία του ξεπέρασε ακόμη και τις προσδοκίες που είχε, και εξέφρασε την μεγάλη του χαρά, για την επιβράβευση των προσπαθειών του.

Μαθητές και μαθήτριες από την Πάτρα που αρίστευσαν

Δύο μαθητές και δύο μαθήτριες από την Πάτρα, που κατάφεραν να αριστεύσουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και να πετύχουν τους στόχους τους, μιλούν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τα συναισθήματα που ένοιωσαν όταν είδαν την βαθμολογία, τις προσπάθειες που κατέβαλλαν, τον ελεύθερο χρόνο τους, το πώς αντιμετώπισαν την περίοδο της καραντίνας, τις σχολές που έχουν επιλέξει να σπουδάσουν, αλλά και για τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό τους.

Η Ιωάννα Λυμιώτη συγκέντρωσε 19.100 μόρια. Δεν ακόμα δεν έχει επιλέξει την σχολή που θέλει να εισαχθεί, αλλά κλίνει προς την Νομική.

"Μόλις πληροφορήθηκα την βαθμολογία, ένοιωσα ανακούφιση, γιατί δεν θα έχω το άγχος για τις βάσεις και φυσικά είμαι πολύ χαρούμενη" μας λέει. "Η αλήθεια είναι πως όταν προετοιμάζεσαι για τις πανελλαδικές, ο ελεύθερος χρόνος περιορίζεται πάρα πολύ, και ως εκ τούτου δεν είχα και πολλές ευκαιρίες να βγω έξω. Το διάβασμα είναι πάρα πολύ, κυρίως την τελευταία χρονιά. Μάλιστα φέτος, λόγω της καραντίνας, ήταν ακόμα πιο δύσκολο να διαχειριστώ σωστά τον χρόνο, για αυτό και προσπάθησα να μην χαλαρώσω. Πάντως, κατά την διάρκεια της καραντίνας δεν σταμάτησα να διαβάζω, δεν χαλάρωσα και πιστεύω ότι μου δόθηκε περισσότερος χρόνος για διάβασμα. Όμως με επηρέασε κάπως ψυχικά, επειδή ήμασταν απομονωμένοι και δεν μπορούσαμε να έχουμε επαφή με άλλα άτομα που έδιναν και αυτά εξετάσεις".

1

"Όλη αυτή την τελευταία χρονιά είχα δίπλα μου τους γονείς μου που με στήριξαν, τους φίλους μου και βέβαια τους καθηγητές μου. Πάντως, αυτό που χρειάζεται για να πετύχει κάποιος, είναι ψυχραιμία, οργάνωση και σωστός προγραμματισμό. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω, ούτε κούραση, ούτε πίεση" εκτιμά η Ιωάννα Λυμιώτη.

Η Κωνσταντίνα - Νεκταρία Σαλήκου συγκέντρωσε 18.675 μόρια και θέλει να ακολουθήσει την νομική επιστήμη.

"Όταν είδα την βαθμολογία ένοιωσα πολύ χαρούμενη και ανακούφιση, γιατί ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Ο ελεύθερος χρόνος μου αυτήν την χρονιά ήταν πολύ λίγος, αλλά όταν έχεις έναν στόχο πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτόν. Περίμενα λοιπόν πρώτα να τα καταφέρω και μετά έρχονται όλα τα άλλα. Η περίοδος της καραντίνας με βοήθησε πολύ. Ήταν ευκαιρία, γιατί είχα πολύ χρόνο, τόσο για διάβασμα, όσο και για ξεκούραση και αυτό με έκανε πιο ήρεμη. Η προετοιμασία για τις πανελλαδικές χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση και σημαντική προσπάθεια. Για αυτό λοιπόν όταν προσπαθεί κάποιος με όλες του τις δυνάμεις για αυτό που θέλει και έχει ονειρευτεί, τότε όλα θα πάνε τέλεια. Στην μεγάλη προσπάθεια που έκανα, στάθηκαν δίπλα η οικογένειά μου, οι καθηγητές μου και οι φίλοι μου" μας λέει.

Ο Σπύρος Ζήκος συγκέντρωσε 18.700 μόρια και έχει επιλέξει την σχολή Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

"Βλέποντας σήμερα τους βαθμούς που συγκέντρωσα, ένοιωσα έκπληξη, διότι δεν περίμενα ότι θα τα έχω πάει τόσο καλά. Και αυτό γιατί τα θέματα που έπεσαν στις εξετάσεις, θεώρησα ότι ήταν λίγο περίεργα και διαφορετικά" μας λέει.

"Σε όλη την διάρκεια της φετινής χρονιάς έδωσα προτεραιότητα στο διάβασμα, αλλά όχι στο βαθμό που να είναι υπερβολικά πολύ. Η περίοδος της καραντίνας με επηρέασε, γιατί χαλαρώσαμε απότομα και μετά δυσκολευτήκαμε να μπούμε αμέσως σε πρόγραμμα. Όλη αυτή την τελευταία χρονιά με βοήθησαν σημαντικά οι γονείς μου και οι καθηγητές μου" συμπληρώνει ο Σπύρος Ζήκος.

Ο Βασίλης Ντερτινής συγκέντρωσε 18.575 μόρια και θέλει να εισαχθεί στην Οδοντιατρική, χωρίς όμως να αποκλείει και την Ιατρική.

"Μαθαίνοντας τους βαθμούς που συγκέντρωσα, ένοιωσα χαρούμενος και ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, γιατί είχα κοπιάσει πάρα πολύ" μας λέει. "Η περίοδος της καραντίνας ήταν μία ευκαιρία για περισσότερο διάβασμα, αλλά και περισσότερη χαλάρωση, οπότε με συστηματική προσπάθεια, εντατικό διάβασμα, θέληση και υπομονή κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου. Πάντως, δεν ήταν εξαντλητικοί οι ρυθμοί του διαβάσματος, διότι φρόντιζα να έχω ελεύθερο χρόνο. Πιστεύω πως όταν κάποιος έχει θέσει ένα στόχο, μπορεί να τα καταφέρει αν πιστέψει στον εαυτό του, διαβάσει αρκετά και είναι οπλισμένος με υπομονή. Στις προσπάθειες που κατέβαλλα, είχα πάντα κοντά μου τους γονείς μου, τους καθηγητές μου και τους φίλους μου".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, MagnesiaNews, PatrisNews