Κορωνοϊός: Φοιτήτρια ιατρικής του ΑΠΘ διαγνώστηκε θετική! Ο τρόπος που νόσησε στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 11:12 Κορωνοϊός: Φοιτήτρια ιατρικής του ΑΠΘ διαγνώστηκε θετική! Ο τρόπος που νόσησε στη Θεσσαλονίκη

Ο κορωνοϊός παραμένει στη Θεσσαλονίκη και τα νέα κρούσματα προβληματίζουν. Τι έγινε γνωστό για τη φοιτήτρια του ΑΠΘ…

Κρούσμα κορωνοϊού σε φοιτήτρια Ιατρικής του ΑΠΘ διαγνώστηκε τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για φοιτήτρια τρίτου έτους η οποία έκανε την πρακτική της σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ίδια πληροφορία, η κοπέλα δεν έχει συμπτώματα και παραμένει στο σπίτι της. Αυτό είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το γεγονός επιβεβαίωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του τμήματος Ιατρικής Αστέριος Καραγιάννης. Εξήγησε πως η φοιτήτρια έκανε την πρακτική της άσκηση και ενδεχομένως από εκεί να μολύνθηκε με τον ιό. «Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα από που κόλλησε. Πάντως, ήδη γίνεται έλεγχος και στις υπόλοιπες συμφοιτήτριές της με τις οποίες ήταν μαζί στην πρακτική άσκηση», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το πανεπιστήμιο είναι ουσιαστικά εκτός λειτουργίας καθώς όλη η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται εξ αποστάσεως» δήλωσε στη Voria.gr ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Θεόδωρος Δαρδαβέσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιστατικό είναι μεμονωμένο, θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διασποράς εντός του πανεπιστημίου.

Πηγή: voria.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση