Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Βρετανοί (τουρίστες) ξανάρχονται: Οι πρώτες πτήσεις από Αγγλία στη Ζάκυνθο - Τι γίνεται στον Προμαχώνα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 09:50 Οι Βρετανοί (τουρίστες) ξανάρχονται: Οι πρώτες πτήσεις από Αγγλία στη Ζάκυνθο - Τι γίνεται στον Προμαχώνα

Το όμορφο νησί των Επτανήσων υποδέχεται λοιπόν συνολικά 7 πτήσεις από διάφορες πόλεις της Αγγλίας.

Ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη οι πτήσεις από Αγγλία για Ζάκυνθο, μέσω της γνωστής βρετανικής αεροπορικής εταιρίας Jet2.

Το όμορφο νησί των Επτανήσων υποδέχεται λοιπόν συνολικά 7 πτήσεις από διάφορες πόλεις της Αγγλίας, όπως Leeds/Bradford, London Stansted, Manchester, Newcastle και Birmigham.

Κάθε αεροπλάνο θα μεταφέρει 150 Άγγλους τουρίστες, ήτοι 750 άτομα.

Σύμφωνα με το Imerazante.gr, η άλλη μεγάλη αεροπορική εταιρία, η TUI UK ξεκινά τις πτήσεις της από τις 26 Ιουλίου και ανά δεύτερη ημέρα με δύο αεροπλάνα και από165 επιβάτες το καθένα.

Πάντως η κατάσταση στο νησί σχετικά με τους τουρίστες και τα ξενοδοχεία δεν είναι καλή. Οι άνθρωποι του τουρισμού γνωρίζουν πως οι Άγγλοι που χαλάνε περισσότερα χρήματα απ’ ότι άλλοι επισκέπτες, φέτος δεν θα ρισκάρουν να ταξιδέψουν. Και ειδικά οι νέοι, οι οποίοι ανέκαθεν χαλούσαν ότι είχαν πάνω τους, φέτος δεν θα έρθουν. Πολλά ξενοδοχεία (κυρίως στον Λαγανά) δεν ανοίγουν, ενώ όσα άνοιξαν, γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες τους ότι η φετινή χρονιά (τουλάχιστον) θα είναι μία η άλλη.

Προμαχώνας: Αυστηρότατοι έλεγχοι στα σύνορα

Εν τω μεταξύ, τα εισαγόμενα κρούσματα από τη Σερβία οδήγησαν στο κλείσιμο των συνόρων, αλλά και στη διεξαγωγή περισσότερων τεστ και αυστηρότερων ελέγχων στον Προμαχώνα από τα ξημερώματα.

Ωστόσο, ένα περιστατικό δημιούργησε παραπληροφόρηση, τουλάχιστον σύμφωνα με την αστυνομία. Πριν λίγα 24ωρα, Ρουμάνοι επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα με λάθος qr code. Δημιουργήθηκε αναστάτωση με αποτέλεσμα δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο για πλαστά πιστοποιητικά.

Οι αστυνομικές Αρχές της κεντρικής Μακεδονίας τα διαψεύδουν, διαβεβαιώνοντας ότι είναι σε ετοιμότητα ώστε αν υπάρξει η οποιαδήποτε παρανομία θα υπάρξουν πρόστιμα και συλλήψεις.

Πηγές: thetoc.gr, Imerazante.gr