Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός SOS και όλα θυμίζουν… lockdown! Έρχονται νέα μέτρα και απαγορεύσεις

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 10:20 Κορωνοϊός SOS και όλα θυμίζουν… lockdown! Έρχονται νέα μέτρα και απαγορεύσεις

Συναγερμό για την πορεία που έχει πάρει η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα σήμανε και ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο όχι μόνο να ληφθούν πιο εντατικά μέτρα αλλά και να επιστρέψουμε στις απαγορεύσεις αφού, όπως είπε, η κατάσταση θυμίζει… Μάρτιο.

«Αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα, μπαίνουμε σε μια περίοδο, όπως ήταν τον Μάρτιο» είπε ο Μάριος Λαζανάς μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (15.07.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Δεν έκρυψε, δε, την ανησυχία του για τα εγχώρια κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά τονίζοντας ότι θα πρέπει να αρχίσουν να γίνονται τεστ και στον ελληνικό πληθυσμό για να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού.

Οι επιστήμονες κρούουν όλο και περισσότερο τον κώδωνα του κινδύνου για τη χαλάρωση και ήδη από χθες (14.07.2020) όταν εντοπίστηκαν 58 νέα κρούσματα κορονοϊού (διπλάσια από τη Δευτέρα) εισηγήθηκαν να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εμπορικά κέντρα και mall, μέτρο (σ.σ. σύσταση ήταν η μάσκα) που είχε καταργηθεί πριν από μερικές μέρες.

Η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα υπήρχε σύσταση ή αυστηρή σύσταση, τόνισε ο Μάριος Λαζανάς. Κατά την άποψή του άλλωστε η σύσταση ή η αυστηρή σύσταση για τον Έλληνα δε σημαίνει τίποτα. «Υποχρέωση σημαίνει ότι αν σε βρει χωρίς μάσκα μπορεί να έχεις και πρόστιμο. Μάσκες από τους επισκέπτες, μάσκες από τους πωλητές. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς πηγαίνεις σε έναν φούρνο και ψωνίζεις και δεν φορούν μάσκες οι πωλητές», ανέφερε ο κ. Λαζανάς. Πρόσθεσε δε ότι «ακόμα και στις επιχειρήσεις, στους χώρους εργασίας, θα έπρεπε οι εργαζόμενοι να φορούν μάσκα».

Ποιος κορονοϊός; Τα… ψώνια σε Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία 

Ο Μάριος Λαζανάς εξέφρασε την άποψη πως τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο αλλά σημείωσε ότι πρόκειται για κατάσταση με πολλές παραμέτρους, κυρίως λόγω και του τουρισμού. Σημειώνεται ότι από σήμερα (15.07.2020) αρχίζουν ξανά οι πτήσεις από Βρετανία, στις 22 Ιουλίου από τη Σουηδία και ίσως στο τέλος του μήνα και από τις ΗΠΑ.

κορονοϊός