Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μέρκελ: Στην ατζέντα ελληνοτουρκικά και Ταμείο Ανάκαμψης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 14:45 Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μέρκελ: Στην ατζέντα ελληνοτουρκικά και Ταμείο Ανάκαμψης

Τέθηκαν τα ζητήματα του ταμείου Ανάκαμψης και φυσικά τα ελληνοτουρκικά, ειδικά μετά την Τριμερή Ελλάδας-Τουρκίας-Γερμανίας στο Βερολίνο, τη Δευτέρα.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, ενόψει του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (17-18 Ιουλίου).

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, στο τραπέζι τέθηκαν τα ζητήματα του ταμείου Ανάκαμψης και φυσικά τα ελληνοτουρκικά, ειδικά μετά την Τριμερή Ελλάδας-Τουρκίας-Γερμανίας στο Βερολίνο, τη Δευτέρα.

Tο παρασκήνιο των κρυφών συνομιλιών Αθήνας και Άγκυρας στο Βερολίνο

Στο κενό έπεσε η πρωτοβουλία που πήρε το Βερολίνο προκειμένου η Άγκυρα να σταματήσει τις προκλήσεις και να σεβαστεί τους κανόνες διεθνούς δικαίου. Ωστόσο, η Τουρκία επέλεξε λίγα 24ωρα μετά να δημοσιοποιήσει την συνάντηση "τορπιλίζοντας" ουσιαστικά την κίνηση της Άνγκελα Μέρκελ.

Από την άλλη πλευρά, η Αθήνα που προσήλθε στην συνάντηση μέσω της επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένης Σουρανή, απέδειξε για ακόμη μία φορά στην πράξη πως επιθυμεί να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας ακόμη και σε περίοδο κρίση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα κάνει πίσω στις "κόκκινες" γραμμές που έχει θέσει.

Σημειώνεται πως, το γεγονός ότι επέλεξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου να βγάλει στην επιφάνεια τριμερή συνάντηση που έγινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, επιβεβαιώνει τον εκνευρισμό που υπάρχει στην Άγκυρα από το αίτημα της Αθήνας για την επιβολή κυρώσεων εναντίον της.

Πηγή: thetoc.gr