Θρήνος για τον 16χρονο που ξεψύχησε στην άσφαλτο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 16:18 Θρήνος για τον 16χρονο που ξεψύχησε στην άσφαλτο

Ακρωτηριάστηκε και ο 65χρονος παππούς του ο οποίος οδηγούσε το μοιραίο μηχανάκι, στο οποίο επέβαινε ο άτυχος 16χρονος

Ο 16χρονος Αλέξανδρος έκανε όνειρα γι’ αυτό το περίεργο καλοκαίρι, ετοιμαζόταν για την νέα σχολική χρονιά όπου θα φοιτούσε στη Β Λυκείου του ΓΕΛ Βάρδας, αλλά ο χάρος του είχε στήσει καρτέρι στην διασταύρωση της Βάρδας στην  ΕΟ  Πατρών Πύργου.

Η Λυκειάρχης του ΓΕΛ Βάρδας κ.Κανέλλα Καλλίτση  μιλώντας στην «Πατρίς» συγκλονισμένη από το δυσάρεστο νέο δήλωσε: «Ο Αλέξανδρος με μια φράση ήταν ο ορισμός της χαράς της ζωής. Πάντα χαμογελαστός, πολύ καλός μαθητής, αξιαγάπητος σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, συμμετείχε σε όλες τις δράσεις του Λυκείου μας, ήταν πάντα με μια μπάλα στο χέρι, παιδί που του άρεσε ο αθλητισμός…Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Έφυγε η χαρά της ζωής…Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Οι γονείς του και ο μικρός του αδελφός είναι συγκλονισμένοι από την τραγική εξέλιξη του τροχαίου ενώ ο 65χρονος παππούς του που οδηγούσε το δίκυκλο και  υπέστη ακρωτηριασμό κάτω άκρου, δεν γνωρίζει για τον θάνατο του λατρεμένου του εγγονού.

Συγκλονισμένη και η τοπική κοινωνία της Νεάπολης αλλά και της ευρύτερης Βουπρασίας αφού ο Αλέξανδρος και η οικογένειά του ήταν γνωστοί στην περιοχή.

Ο Αλέξανδρος Μάλκα, γεννήθηκε στην Νεάπολη Βουπρασίας, ενώ οι γονείς του αλβανικής καταγωγής, είναι νοικοκυραίοι που ζουν περίπου 20 χρόνια στην Νεάπολη. Οικογένεια υπόδειγμα, αξιαγάπητη, με τον Αλέξανδρο να είναι το πιο χαμογελαστό παιδί του χωριού.

Τι συνέβη με τα φανάρια

Το τροχαίο συνέβη  το πρωί της Πέμπτης λίγο μετά τις 09.30. Ο 65χρονος με τον  εγγονό του Αλέξανδρο κινούνται από την Νεάπολη προς τη Βάρδα. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο οδηγός του δικύκλου συγκρούεται με όχημα που κινείται στην ΕΟ Πατρών Πύργου που οδηγούσε επαγγελματίας από την Βάρδα. Ο οδηγός του ΙΧ δεν τραυματίστηκε.  Εκείνο που θα πρέπει να διερευνηθεί είναι αν τα φανάρια λειτουργούσαν. Κάποιοι λένε ότι δύο μέρες ήταν «νεκρά», ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι λόγω εργασιών της ΔΕΗ στην περιοχή δεν λειτουργούσαν τα φανάρια και ότι η Αστυνομία δεν είχε ενημερωθεί για την διακοπή. Όλα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν ενώ τονίζεται ότι πρίν την έξοδο στην ΕΟ υπάρχει STOP.

Μακάβριο εύρημα

Στο σημείο του δυστυχήματος έφθασαν αμέσως πυροσβεστικά οχήματα και αστυνομία ενώ λίγη ώρα αργότερα έφθασαν και δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τα οποία μετέφεραν στο ΚΥ Βάρδας οδηγό και συνεπιβάτη. Λόγω της σοβαρότητας των τραυματισμών οι τραυματίες διεκομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Πατρών. Ο 16χρονος με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις διασωληνώθηκε και παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε. Ο 65χρονος υπέστη ακρωτηριασμό κάτω άκρου ενώ στο σημείο του δυστυχήματος άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών βρήκαν κομμάτι οστού από το πόδι του παππού και το μετέφεραν στο ΚΥ Βάρδας. Στο σημείο έφθασε και ο π. Ιωάννης Κούγιας ο οποίος και ανάρτησε στο f/b φωτογραφικό υλικό.

Πηγή: patrisnews.com

Προσαρμοσμένη αναζήτηση