Τεντ Σαράντος: Ποιος είναι ο 56χρονος Ελληνοαμερικάνος από τη Σάμο στο τιμόνι του Netflix

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 10:52 Τεντ Σαράντος: Ποιος είναι ο 56χρονος Ελληνοαμερικάνος από τη Σάμο στο τιμόνι του Netflix

Στους 100 με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, σύμφωνα με το TIME.

Η Netflix Inc προήγαγε χθες τον υπεύθυνο περιεχομένου της, τον Τεντ Σαράντος, στη θέση του συνδιευθύνοντος συμβούλου. Έτσι, ο Σαράντος που έχει εμπειρία 20 χρόνων εργασίας στην εταιρία, προδιαγράφεται για να διαδεχτεί τον ιδρυτή της, τον Ριντ Χάστινγκς.

Η προαγωγή αυτή έγινε σε μια περίοδο που η Netflix εκτιμά ότι θα καταγραφεί επιβράδυνση της αύξησης του αριθμού των συνδρομητών της την περίοδο της πανδημίας COVID-19, σε ποσοστό μεγαλύτερο από την εκτίμηση της εφημερίδας "The Wall Street Journal” για το τρίτο τρίμηνο του 2020, με συνέπεια τη μείωση της τιμής των μετοχών της κατά 9,5%.

 
Τεντ Σαράντος: Ποιος είναι ο 56χρονος Ελληνοαμερικάνος από τη Σάμο στο τιμόνι του Netflix

Ο Σαράντος με καταγωγή από τη Σάμο, θα εξακολουθήσει να έχει ηγετικό ρόλο στο χειρισμό ζητημάτων που σχετίζονται με το περιεχόμενο των εκπομπών και ταινιών της Netflix. Σε μία ανάρτησή του ο Χάστινγκς δήλωσε ότι "δεν σχεδιάζει να απομακρυνθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα μείνω στη Netflix για την επόμενη δεκαετία,” έγραψε ο Χάστινγκς.

Από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, η Netflix εκτιμά ότι θα προσθέσει 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές στο πελατολόγιο της σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο 5,3 εκατομμύρια συνδρομητές.

Ποιος είναι ο Τεντ Σαράντος

Ο Θεόδωρος Αντώνιος Σαράντος τζούνιορ, Ελληνοαμερικανός τρίτης γενιάς, ξεκίνησε από υπάλληλος σε βιντεοκλάμπ και έφτασε γρήγορα στη θέση του γενικού διευθυντή προγράμματος του ραγδαία ανερχόμενου Netflix, μιας εταιρείας που δημιουργήθηκε το 1997 από τους Ριντ Χάστινγκς και Μαρκ Ράντολφ ως επιχείρηση ενοικίασης ταινιών online. Το 2007 ο Σαράντος έκανε τη διαφορά, επιτρέποντας στους συνδρομητές να παρακολουθήσουν απευθείας εκπομπές και ταινίες στους υπολογιστές ή στις smart τηλεοράσεις τους.

Ο 56χρονος Ελληνοαμερικανός μάνατζερ αξιοποίησε τις τεχνολογικές εξελίξεις, μετατρέποντας το ιντερνετικό Netflix σε κανονικό κανάλι, με εξάπλωση που ζηλεύουν οι ανταγωνιστικές πλατφόρμες. Σήμερα η εταιρεία, εισηγμένη στον δείκτη Nasdaq, αποτελεί έναν πραγματικό γίγαντα με πάνω από 53 εκατ. συνδρομητές σε 52 χώρες, οι οποίοι παρακολουθούν ταινίες, σόου και σειρές για 2 δισ. ώρες τον μήνα.

netflix

Υπό τη δική του καθοδήγηση το 2012, η Netflix έγινε και παραγωγός, δημιούργησε μοναδικό πρόγραμμα για το διαρκώς αυξανόμενο κοινό της και έγινε "πελάτης" των μεγάλων στούντιο, γεγονός που αναβάθμισε το κύρος της στην αγορά. Σειρές όπως το House of Cards και το Orange Is The New Black καθηλώνουν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, ενώ ήδη η εταιρεία έχει ανακοινώσει δεκάδες νέα προγράμματα για το 2015 και το 2016.

Ο Τεντ Σαράντος βρίσκεται στην λίστα των 100 ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στην κατηγορία μάλιστα "Titans" ή Τιτάνες του περιοδικού TIME. Η λίστα γνωστή ως "TIME 100” ανακοινώνεται κάθε χρόνο και περιλαμβάνει καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, αθλητές και ανθρώπους που πρωτοπορούν. Από το 2000 ήταν chief content officer της Netflix, που συγκαταλέγεται στους καλύτερους πελάτες του Χόλιγουντ. Επίσης βρίσκεται στο Συμβούλιο του Tribeca and Los Angeles Film Festival και σύμβουλος στο Digital Entertainment Group.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση