Καιρός: Ερχεται καύσωνας τις επόμενες ημέρες - Τους 40 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος [χάρτες]

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 17:49 Καιρός: Ερχεται καύσωνας τις επόμενες ημέρες - Τους 40 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος [χάρτες]

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά υψηλές, ενώ υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Καύσωνας έρχεται τις επόμενες ημέρες στη χώρα, καθώς η θερμοκρασία κατά τόπους αναμένεται να φτάσει έως και τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, αυξημένος είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα, Τετάρτη, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ενισχυμένων ανέμων που θα επικρατήσουν.

Σύμφωνα με τον Καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη CFWI, όπως φαίνεται στον χάρτη που ακολουθεί, υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς υπάρχει σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά κυρίως στη Θράκη, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και στο Αιγαίο.

Ο Καναδικός πυρομετεωρολογικός δείκτης CFWI υπολογίζεται από Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και περιλαμβάνεται στις υπηρεσίες και προϊόντα που αναπτύχτηκαν στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Drought and fIre ObServatory and eArly waRning systeM (DISARM).

ΧΑΡΤΗΣ

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, τοπικά όμως στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο από το πρωί έως και το απόγευμα θα φτάνουν τα 7 έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος αναμένεται να ξεπεράσει τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 37 έως 38 βαθμούς, στο Ιόνιο, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 34, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο, λόγω των ενισχυμένων βορείων ανέμων, δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.

ΧΑΡΤΗΣ

Την Πέμπτη ο καιρός σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται γενικά αίθριος, με τη θερμοκρασία να παραμένει σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

ΠΕΜΠΤΗ ΧΑΡΤΗΣ

Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους τους 37 και 38 βαθμούς Κελσίου.

χαρτης παρασκευη

Το Σάββατο ανεβαίνει κι άλλο ο υδράργυος, που θα αγγίξει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

χαρτης σαββατο

Την Κυριακή η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

κυριακη χαρτης
 
πηγή: thetoc.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση