Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 9 και 14 χρόνων στους δύο Πακιστανούς που βίασαν ανήλικο συμπατριώτη τους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 14:32 Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 9 και 14 χρόνων στους δύο Πακιστανούς που βίασαν ανήλικο συμπατριώτη τους

Συνολικές ποινές φυλάκισης 14 και 9 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην Θεσσαλονίκη σε δύο Πακιστανούς, για την παράνομη κατακράτηση και σεξουαλική κακοποίηση ενός ανήλικου συμπατριώτη τους.

Ο πρώτος ηλικίας  25 χρονών κρίθηκε ένοχος για αρπαγή, εκβίαση και βιασμό ενώ αθωώθηκε για παραγωγή- κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ο δεύτερος, ηλικίας  29 χρονών, καταδικάστηκε για εκβίαση, αρπαγή και απλή συνέργεια σε βιασμό.

Η έφεση τους δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής και οδηγήθηκαν στη φυλακή. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ισχυρίστηκαν ότι θέλησαν να βοηθήσουν τον συμπατριώτη τους  όταν αυτός έφθασε στη Θεσσαλονίκη.

Το σοκαριστικό περιστατικό

Σύμφωνα με τη δικογραφία το περιστατικό συνέβη το Νοέμβριο του 2019. Το θύμα, που δεν είχε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, κατήγγειλε ότι ενώ βρισκόταν δύο μήνες στην Ελλάδα γνώρισε τους δύο ομοεθνείς του οι οποίοι προσφέρθηκαν να τον βοηθήσουν όταν τους είπε ότι είναι άστεγος.

Τον οδήγησαν σε ένα μαγαζί στη δυτική Θεσσαλονίκη όπου εργαζόταν ο 25χρονος και άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές. Του είπαν να επικοινωνήσει με συγγενικό του προσώπου για να τους δώσει χρήματα και να τον αφήσουν να φύγει. Για αυτό το λόγο, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με θείο του θύματος που βρίσκεται στην Ισπανία και του ζήτησαν 10.000 ευρώ. Αυτός τους είπε ότι μπορεί να του στείλει μόνο 200-300 ευρώ.

Ένα βράδυ, εντός του συγκεκριμένου καταστήματος, ο ένας από τους δράστες υποχρέωσε το θύμα να βγάλει τα ρούχα του, τον φωτογράφισε με  κινητό τηλέφωνο και στη συνέχεια βίασε τον ανήλικο. Τις επόμενες μέρες, όταν πήραν τα χρήματα από το συγγενή του, τον άφησαν ελεύθερο. Το θύμα επικοινωνήστε τηλεφωνικά με την κοινωνική οργάνωση «Αρσις» και οδηγήθηκε σε δομή φιλοξενίας στα Λαγκαδίκια ενώ κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια κατάθεσης σε αστυνομικό τμήμα αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τους δράστες οι οποίοι είχαν προσαχθεί ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν .

πηγή: grtimes.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση