Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόρινθος: Εκτός ελέγχου η φωτιά στις Κεχριές – Εκκενώνονται ο οικισμός Δράσσα και η κατασκήνωση στο Σοφικό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 16:36 Κόρινθος: Εκτός ελέγχου η φωτιά στις Κεχριές – Εκκενώνονται ο οικισμός Δράσσα και η κατασκήνωση στο Σοφικό

Η πυρκαγιά στις Κεχριές βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες. Εντολή εκκένωσης για Δράσσα και το ράντζο- κατασκήνωση στο Σοφικό. Όλα τα παιδιά θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Κορίνθου. Εκκενώθηκε ξανά το χωριό Αλαμάνο.

Πολύ δύσκολη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στην Κορινθία με τη φωτιά στις Κεχριές να μαίνεται ανεξέλεγκτη καθώς έχει πολλές διάσπαρτες εστίες ενεργές.

 

Μάλιστα πριν από λίγο δόθηκε εντολή από τον δήμαρχο Κορινθίων να εκκενωθούν προληπτικά ο οικισμός Δράσσα καθώς και το ράντζο κατασκήνωση «The Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας. Όλα τα παιδιά θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Κορίνθου με τα λεωφορεία ΚΤΕΛ.

 

Νωρίτερα και λόγω της κατάστασης που επικρατεί στις Κεχριές και δεδομένο πως η πυρκαγιά είναι δύσκολη λόγω των δυνατών ανέμων το χωριό Αλαμάνο εκκενώθηκε ξανά.

Παράλληλα ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος με έγγραφό του στο Υπουργείο Εσωτερικών, ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος Κορίνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: korinthostv