Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγιά Σοφιά: Ο Ακάθιστος Υμνος στη Μητρόπολη Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο, το βράδυ της Παρασκευής

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 17:34 Αγιά Σοφιά: Ο Ακάθιστος Υμνος στη Μητρόπολη Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο, το βράδυ της Παρασκευής

"Ημέρα πένθους και οδύνης για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό η αυριανή, που θα λειτουργήσει η Αγιά Σοφιά ως τζαμί", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η λειτουργία του Ακάθιστου ύμνου θα τελεστεί το βράδυ της Παρασκευής, στις 20:00, στη Μητρόπολη Αθηνών, από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, λόγω της απόφασης για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί και της αυριανής πρώτης μουσουλμανικής προσευχής.

Όπως ανακοινώθηκε, αύριο Παρασκευή και ώρα 20:00, ημέρα λειτουργίας της Αγιάς Σοφιάς ως τζαμί, αλλά και ημέρα πένθους και οδύνης για όλη την Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό και ολόκληρο τον Ελληνισμό, o Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα προστεί της Ιεράς Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει δηλώσει για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε ισλαμικό τέμενος, ότι"πρόκειται για ένα από τα παιχνίδια στα χέρια του Ερντογάν προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του" και πως "ο πολιτισμένος κόσμος θα τα καταδικάσει".

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Ιουλίου το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας ανακοίνωσε τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, ακυρώνοντας το διάταγμα του Κεμάλ Ατατούρκ από το 1934, στο οποίο το μνημείο χαρακτηριζόταν ως μουσείο. Στις 24 Ιουλίου θα τελεστεί η πρώτη προσευχή στην Αγιά Σοφιά.

Πηγή: thetoc.gr