Χυδαία ρατσιστική επίθεση στον Αντετοκούνμπο από καθηγητή του ΕΚΠΑ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 16:20 Χυδαία ρατσιστική επίθεση στον Αντετοκούνμπο από καθηγητή του ΕΚΠΑ

Σάλο έχει προκαλέσει το σχόλιο στο Twitter του καθηγητή του ΕΚΠΑ και στελέχους του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, Κωνσταντίνου Καλέμη, στο οποίο χρησιμοποίησε χυδαίο ρατσιστικό χαρακτηρισμό κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ειδικότερα, ο υπεύθυνος του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση προσφύγων σε συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην οποία ο μπασκετμπολίστας δήλωσε ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα λευκών» και σχολίασε «τι ακριβώς είπαμε ότι κάνει αυτή η μαϊμού;».

 

 

Δε σταμάτησε όμως εκεί. Απαντώντας σε επικριτικά σχόλια, επέμενε και στο ύφος και στους χαρακτηρισμούς.«Ακόμα ένας αχάριστος και αγράμματος νεοηλίθιος» γράφει σε άλλο σχόλιο.

Το σχόλιο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως διέταξε άμεση έρευνα για το περιστατικό. Όπως τόνισε, περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας και μόλις το υπουργείο Παιδείας έχει πλήρη ενημέρωση θα ληφθούν άμεσα αποφάσεις.

Το θέμα έθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του κ. Καλέμη και την ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων για τους απαράδεκτους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Κωνσταντίνος Καλέμης φαίνεται ότι διέγραψε το προφίλ του στο Twitter.

Ήταν διορισμένος από το 2017 ως συντονιστής εκπαίδευσης προσφύγων στο Hotspot της Μαλακάσας.

πηγή: reader.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση