Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση με βιτριόλι: Τι έδειξαν οι έρευνες στο κινητό και το λάπτοπ της 35χρονης - Είχε συνεργούς;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 23:09 Επίθεση με βιτριόλι: Τι έδειξαν οι έρευνες στο κινητό και το λάπτοπ της 35χρονης - Είχε συνεργούς;

"Μίλησαν" το κινητό και το λάπτοπ της κατηγορούμενης - Πότε αγόρασε την περούκα

Περαιτέρω φως στην υπόθεση φαίνεται πως έριξαν οι έρευνες στο δεύτερο κινητό τηλέφωνο και στο λάπτοπ της 35χρονης που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της 34χρονης Ιωάννας, στις 20 Μαΐου στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, οι ειδικοί στα εγκληματολογικά εργαστήρια κατάφεραν να επαναφέρουν το ιστορικό τόσο στο λάπτοπ όσο και στο κινητό της 35χρονης, το οποίο φέρεται να διέγραψε λίγες ημέρες πριν τη σύλληψή της η κατηγορούμενη.

Από τις ηλεκτρονικές συσκευές προκύπτουν νέα στοιχεία που δίνουν απαντήσεις σε δύο ερωτήματα που μέχρι στιγμής παραμένουν αναπάντητα: Ποιος προμήθευσε την 35χρονη με το βιτριόλι; Υπήρχαν πιθανοί συνεργοί της 35χρονης, έστω και εν αγνοία τους;

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Απόστολος Λύτρας, σημείωσε στον ΑΝΤ1 ότι "από τα αποτελέσματα των ερευνών προκύπτει το αν κάποιος εν γνώσει του ή όχι την προμήθευσε το καυστικό υγρό και υπό ποιες προϋποθέσεις".

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 35χρονη φέρεται να αναζήτησε περούκα το διάστημα 6-9 Μαΐου, δηλαδή 10 ημέρες πριν από την επίθεση. Όπως πρόσθεσε ο κ. Λύτρας: "Θα πρέπει να πληροφορηθούμε αν εκτός από αυτήν τη συγκεκριμένη κατηγορούμενη υπήρχε και άλλος, ο οποίος τη βοήθησε είτε για να παρακολουθεί την Ιωάννα είτε την προμήθευσε το καυστικό υγρό, γνωρίζοντας τον σκοπό για τον οποίο το προόριζε".

Στο μεταξύ, η 35χρονη είναι προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές της Θήβας, παραμένει σιωπηλή και δεν έχει απολογηθεί ακόμα για την πράξη που της καταλογίζεται. Διαμένει στον ίδιο θάλαμο με άλλες 5 κρατούμενες, δεν αναφέρεται στο γεγονός και μιλά συχνά στο τηλέφωνο με την οικογένειά της και τον δικηγόρο της.

Από την άλλη, η Ιωάννα, η οποία συνεχίζει να δίνει τη μάχη της, μεταφέρθηκε από το Θριάσιο στο Γενικό Νίκαιας, όπου εξειδικευμένοι οφθαλμίατροι δίνουν μάχη για να σώσουν το αριστερό της μάτι ενώ αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να υποβληθεί σε έβδομη χειρουργική επέμβαση.

πηγή: thetoc.gr