Στεφανος Χίος: Μια περίεργη απόπειρα δολοφονίας - Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 09:52 Στεφανος Χίος: Μια περίεργη απόπειρα δολοφονίας - Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ

Ο Στέφανος Χίος θα καταθέσει για την επίθεση εναντίον του από τον δράστη με πιστόλι των 9ΜΜ. Ο δράστης τον πυροβόλησε δυο φορές.

Την κατάθεση του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου, ο οποίος χθες τα ξημερώματα δέχθηκε ένοπλη επίθεση αγνώστων έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια, αναμένουν τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, προκειμένου να καταγράψουν τις υποψίες και ενδεχόμενες απειλές που είχε δεχθεί.

Παράλληλα αναζητούν και εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της πολυκατοικίας αλλά και καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, οι αστυνομικοί αναζητούν πιθανούς αυτόπτες μάρτυρες ή πολίτες που διαπίστωσαν κάτι το οποίο τους προκάλεσε εντύπωση το επίμαχο χρονικό διάστημα, ενώ οι δύο κάλυκες από το πιστόλι του δράστη μεταφέρθηκαν προς εξερεύνηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ο δημοσιογράφος επέστρεφε στο σπίτι, λίγο πριν τις 03:00 τα ξημερώματα, όταν ένας ένοπλος, όπως αναφέρει, τον προσέγγισε όταν στάθμευσε το αυτοκίνητό του. Ο συγκεκριμένος άνδρας που φορούσε κουκούλα, τον πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές με πιστόλι των 9ΜΜ, με την μία βολίδα να τον τραυματίζει στον λαιμό και η δεύτερη στο στήθος.

Και τα δύο τραύματα ήταν διαμπερή. Στη συνέχεια, κινήθηκε μόνος του προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, που όμως δεν εφημέρευε, και στην συνέχεια με ασθενοφόρο διακομίσθηκε στο ΚΑΤ, όπου και νοσηλεύεται. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη και νοσηλεύεται σε καταστολή, ενώ αναμενόταν να τον επισκεφθεί ιατροδικαστής προκειμένου να εξετάσει τα τραύματά του.

Ο δημοσιογράφος, σύμφωνα με συνεργάτες του, φαίνεται να σώθηκε, όπως τους είπε, όταν άνοιξε με δύναμη την πόρτα του αυτοκινήτου, ενώ δεν αποκλείει να μπλόκαρε το πιστόλι του δράστη. Ο Στέφανος Χίος φαίνεται να τράβηξε και φωτογραφίες τα τραύματά του ενώ κινούταν προς το νοσοκομείο.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση