Κορωνοϊός- Συναγερμός στην Αττική: 145 ενεργά κρούσματα και 596 στενές επαφές σε απομόνωση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 14:20 Κορωνοϊός- Συναγερμός στην Αττική: 145 ενεργά κρούσματα και 596 στενές επαφές σε απομόνωση

Ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική σύμφωνα με όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Συναγερμό για την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική σήμανε με όσα ανέφερε στην ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 145 ενεργά κρούσματα στην Αττική, σημειώνοντας παράλληλα ότι το 72% από αυτά εντοπίζονται σε τρεις περιφερειακές ενότητες κάνοντας γνωστή όμως μόνο τη μια όπως είπε είναι το κέντρο της Αθήνας. Την ίδια στιγμή στη Θεσσαλονίκη τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 66 ωστόσο όπως δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς η κατάσταση τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αττική δεν πρέπει να προκαλούν πανικό.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε γνωστό ότι για την αποφυγή εξάπλωσης βρίσκονται σε απομόνωση 596 στενές επαφές αυτών των ενεργών κρουσμάτων ενώ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι. Συνολικά όπως ανέφερε έχουν γίνει 171.00 τεστ στα σημεία εισόδου. Σε σύνολο άνω του 1 εκατ. τουριστών, εντοπίστηκαν 344 κρούσματα. Από αυτά είναι 70 ενεργά και 61 μη ενεργά, ενώ τα υπολοιπα έχουν επιστρέψει στις χώρες τους. Σε ότι αφορά την προέλευση τις 4 από τις 5 πρώτες θέσεις κατέχουν βαλκανικές χώρες.

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι θα είναι πλέον υποχρεωτική από αύριο η μάσκα σε καταστήματα, εμπορικά, ΔΕΚΟ, τράπεζες, φούρνους, κέντρα αισθητικής και κομμωτήρια όπως ανακοίνωσε λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας ενώ τσουχτερά πρόστιμα περιμένουν όσους δεν πειθαρχήσουν με τις νέες οδηγίες.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση