Μητσοτάκης προς επιδημιολόγους: Πείτε μας να πάρουμε νέα μέτρα εάν το κρίνετε αναγκαίο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 18:23 Μητσοτάκης προς επιδημιολόγους: Πείτε μας να πάρουμε νέα μέτρα εάν το κρίνετε αναγκαίο

Συναγερμός στην κυβέρνηση από τις  εικόνες συνωστισμού σε μπαρ,  πάρτι και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τα πάρτι στις παραλίες και ο συνωστισμός στα αστικά κέντρα και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν τεθεί στο στόχαστρο των λοιμωξιολόγων, με το κυβερνητικό επιτελείο να επιστρατεύει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την αποφυγή νέων εστιών υπερμετάδοσης.
Οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα δεδομένα και διαπιστώθηκε ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών. Τονίστηκε, όμως, με έμφαση, η ανάγκη επαγρύπνησης και αυστηρής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού και για τη χρήση μάσκας.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους χώρους διασκέδασης, όπου θα ενισχυθούν οι έλεγχοι. «Αν κρίνετε ότι πρέπει να σημάνετε συναγερμό για τη λήψη κάποιου μέτρου, μην διστάσετε να το κάνετε έγκαιρα» τόνισε ο Πρωθυπουργός στους επιστήμονες.

Ανέφερε δε ότι οι τακτικές τηλεδιασκέψεις, όπως η σημερινή, για την εξέλιξη της πανδημίας, θα συνεχιστούν τρεις φορές την εβδομάδα και τον Αύγουστο.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης,  ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ  και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Κίμων Δρακόπουλος, καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων.
Το γεγονός μάλιστα ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα παραμένουν ακόμη γεμάτα με το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων τους λόγω κορωνοϊού δημιουργεί εικόνες συνωστισμού σε συρμούς και λεωφορεία, ιδίως τις ώρες αιχμής, εντείνοντας την επιτήρηση στο εξής, τόσο ως προς τη χρήση μάσκας, αλλά και ως προς την τήρηση αποστάσεων.

Η νέα καλοκαιρινή πραγματικότητα, με την Αθήνα γεμάτη, φέρνει και νέα δρομολόγια στα μέσα σταθερής τροχιάς, ώστε να επιμεριστεί καλύτερα ο όγκος των επιβατών, με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να αναλαμβάνει ρόλο εποπτείας σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Υπό αυτό το πρίσμα, δεν αποκλείεται η περαιτέρω εντατικοποίηση των μέτρων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους χώρους ψυχαγωγίας τις επόμενες ημέρες, με την κυβέρνηση να έχει σημάνει κατά πληροφορίες συναγερμό και για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Πηγή: Protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση