Κορωνοϊός: Έτσι θα αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα - Μάσκες παντού και το νέο στοίχημα της κυβέρνησης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 09:41 Κορωνοϊός: Έτσι θα αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα - Μάσκες παντού και το νέο στοίχημα της κυβέρνησης

Μάσκες παντού, αποφυγή συνωστισμού και "φρένο" στους ασυνείδητους της εστίασης - Όλα τα νέα μέτρα

Οι φόβοι για ένα πρόωρο δεύτερο κύμα κορωνοϊού στη χώρα φαίνεται πως επιβεβαιώνονται μετά και την ανακοίνωση για τα 78 νέα κρούσματα την Παρασκευή.

Τα αντανακλαστικά που έδειξαν οι Αρχές ήταν άμεσα, αφού με έκτακτη ενημέρωση ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, με κυρίαρχο "όπλο" την προστατευτική μάσκα.

Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, ακόμα και τις εκκλησίες, ενώ κυρώσεις θα επιβάλλονται σε όσα καταστήματα εστίασης επιτρέπουν την παραμονή όρθιων πελατών στο εσωτερικό τους.

Το νέο στοίχημα για την κυβέρνηση

Το δεύτερο κύμα είναι προ των πυλών, τα σημάδια είναι έντονα εδώ και 4 ημέρες και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Η αυστηροποίηση των μέτρων και η επιβολή νέων, πιο αποτελεσματικών ήταν μονόδρομος και ανάλογα με την εκτίμηση της κατάστασης, θα ανακοινωθούν κι άλλες αποφάσεις.

Στην κυβέρνηση υπάρχει ανησυχία, όχι όμως πανικός, καθώς υπάρχει σχέδιο ώστε να κερδηθεί και το νέο στοίχημα, μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας στη χώρα, χωρίς απώλειες και με τους όσο τον δυνατό λιγότερους κραδασμούς.

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους

Έκτακτη ενημέρωση έγινε το απόγευμα της Παρασκευής από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, για τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό στη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε, από σήμερα 1η Αυγούστου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και τους χώρους λατρείας (εκκλησίες, τζαμιά κ.λπ.).

Αναλυτικά όλα τα μέτρα

- Από σήμερα έως 15 Αυγούστου απαγορεύονται οι επισκέψεις σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, αστέγων και νοσοκομεία, καθώς και των ιατρικών επισκεπτών στα νοσοκομεία.

- Από Δευτέρα 3 Αυγούστου έως 15 Αυγούστου αυστηρά 100 άτομα σε κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, κηδείες και βαφτίσεις κ.λπ).

- Από Δευτέρα 3/8 έως και Κυριακή 9/8 απαγόρευση όρθιων σε μπαρ.

- Παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους έως 31 Αυγούστου.

- Παρατείνονται τα μέτρα τήρησης αποστάσεων σε παραλίες έως τις 31/8.

- Παρατείνονται έως τις 31/8 τα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία.

- Επέκταση των περιορισμών κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας.

εστιαση

- Έως 31 Αυγούστου παρατείνεται η απαγόρευση πτήσεων προς Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

- Έως 15 Αυγούστου ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων.

- Έως τις 31/8 παρατείνεται και η γενική απόφαση για κανόνες τήρησης αποστάσεων (ΧΑΜ).

- Έως τις 15/8 παρατείνεται, επίσης, η απόφαση για τις χερσαίες συνδέσεις (συνοριακά σημεία εισόδου/αρνητικό pcr τεστ 72 ωρών για Προμαχώνα), καθώς και η απόφαση για αρνητικό τεστ pcr 72 ωρών για τους προερχόμενους αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (έως 15/8).

"Μπαίνουμε όλοι σε επιφυλακή, χωρίς πανικό αλλά με ευθύνη και συνέπεια. Αφήνουμε πίσω μας τα φαινόμενα χαλάρωσης και ακολουθούμε πιστά τους κανόνες. Γιατί όπως έχουμε πει πολλές φορές, στόχος όλων μας μέχρι να κερδίσουμε οριστικά τον πόλεμο, πρέπει να είναι να μην χρειάζεται να ληφθούν άλλα μέτρα. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να τηρούμε πιστά αυτά που ισχύουν", κατέληξε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

 

 

Κορωνοϊός: Συναγερμός με 78 νέα κρούσματα χθες - Η "έκρηξη"προκαλεί ανησυχία
κορονοϊός Ελλάδα

Μεγάλη αύξηση σημειώθηκε την Παρασκευή στα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, αφού ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 78 νέα.

Πρόκειται για "έκρηξη" κρουσμάτων στη χώρα, που θυμίζει ημέρες... καραντίνας. Κάτι που σίγουρα προκαλεί τεράστια ανησυχία και έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές για ένα νέο κύμα.

Από τα 78 νέα κρούσματα, τα 10 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Οι νεκροί ανέβηκαν στους 206, αφού καταγράφηκαν τρεις νέοι θάνατοι. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 9.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 78 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4477, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1267 (28.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2218 (49.5%) είναισχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 53 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 55.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση