Κορωνο-γάμος στη Θεσσαλονίκη: 24 άτομα θετικά - Φόβοι για δεκάδες κρούσματα μετά το γλέντι [Βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 21:22 Κορωνο-γάμος στη Θεσσαλονίκη: 24 άτομα θετικά - Φόβοι για δεκάδες κρούσματα μετά το γλέντι [Βίντεο]

Υγειονομική βόμβα ο γάμος στη Θεσσαλονίκη - Στα 24 ανέρχονται τα κρούσματα

Νέες εξελίξεις έρχονται στο φως όσον αφορά τον γάμο που έγινε στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο, αφού τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, μέχρι τώρα 24 άτομα έχουν βγει θετικά στον κορωνοϊό, ενώ υπάρχουν φόβοι για δεκάδες κρούσματα ακόμα, καθώς εκκρεμούν τα αποτελέσματα για 60 δείγματα.

Στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο έχουν προς εξέταση 200 ύποπτα δείγματα, ωστόσο δεν αφορούν όλα το γάμο. Μεταξύ άλλων θετικοί στον ιό βρέθηκαν ο γαμπρός, η νύφη, ο dj του γαμήλιου γλεντιού, αλλά και μια καλεσμένη και ο σύζυγός της.

Η τελετή έγινε στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου στους Αμπελόκηπους. Το γλέντι έγινε τελικά σε κλειστό χώρο, λόγω των καιρικών συνθηκών. Όπως τονίζουν όσοι βρέθηκαν στο γάμο τηρήθηκαν οι αποστάσεις και τα προβλεπόμενα μέτρα.

Στον γάμο ήταν παρευρέθηκαν 150 καλεσμένοι. Να σημειωθεί ότι ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης ανέφεραν ότι οι καλεσμένοι ήταν περίπου 300, κάτι τέτοιο όμως διαψεύδεται τόσο από τον γαμπρό όσο και από τον ιδιοκτήτη του κέντρου διασκέδασης.

O DJ μπήκε μόνος του σε κατ' οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, μέχρι να επαναλάβει το τεστ για τον κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε, έχει φιλικές σχέσεις με το ζευγάρι, από το οποίο ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων κορωνοϊού στο γλέντι. "Μόλις εμφάνισα συμπτώματα, πήγα σε ιδιωτικό εργαστήριο, το τεστ βγήκε θετικό. Από το εργαστήριο μου είπαν ότι αυτοί θα ενημερώσουν τον ΕΟΔΥ και να μείνω σε κατ’οίκον περιορισμό περιμένοντας να μου δώσουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ", σημείωσε.

Τι είπε ο γαμπρός για τον κορωνο-γάμο στη Θεσσαλονίκη

Ο γαμπρός μίλησε στον ΣΚΑΪ για το τι συνέβη. Την Τρίτη άρχισε να νιώθει μια αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό. Την επόμενη μέρα έλαβε μηνύματα και από κάποιους καλεσμένους που είχαν επίσης ύποπτα συμπτώματα. Πήγαν στο νοσοκομείο όπου υπεβλήθησαν σε εξετάσεις και βγήκαν θετικοί.

"Φοβήθηκα. Οι πρώτοι γιατροί ήταν λίγο καθησυχαστικοί. Οι δεύτεροι γιατροί που με συνάντησαν γιατί αλλάξανε βάρδια λίγο με τρομάξανε είναι η αλήθεια, γιατί είδαν και τα λευκά μου χαμηλά και μου είπαν ‘είσαι ομάδα υψηλού κινδύνου. Εκεί λίγο φοβήθηκα", ανέφερε αρχικά

Για το γάμο είπε: "Δεν κάναμε κάτι που δεν κάνει όλος ο κόσμος. Ούτε χαιρετισμούς είχαμε στην εκκλησία, ούτε μέσα στο κέντρο περάσαμε από τα τραπέζια. Αν είχαμε τίποτα ήταν δυνατό να κάναμε το γάμο;".

Όσον αφορά το ποιος μπορεί να ήταν η "πηγή" του ιού ο γαμπρός είπε: "Το μυαλό μου δεν πάει πουθενά. Κανένας δεν ήταν άρρωστος, δεν ένιωθε άρρωστος".

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, πολλοί από τους καλεσμένους του γάμου έχουν επισκεφθεί ιδιωτικά εργαστήρια προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ Covid-19.

Το χρονικό του κορονο-γάμου

Ο γάμος, με καλεσμένους, μάλιστα, από τη Γερμανία, έλαβε χώρα το προηγούμενο Σάββατο στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Κυρίου, εντός του στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους.

Μετά το πέρας της τελετής, οι καλεσμένοι μετέβησαν σε κτήμα δεξιώσεων που βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης. Παρότι το γλέντι είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο, λόγω ψιλόβροχου, μεταφέρθηκε σε εσωτερικό.

Την Τρίτη άρχισαν να εκδηλώνονται τα πρώτα ύποπτα συμπτώματα πυρετού και αδιαθεσίας στην οικογένεια του γαμπρού, ο οποίος βρέθηκε θετικός. Το πρώτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη ομάδα ατόμων που είχε παρευρεθεί στον γάμο μετέβη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στο οποίο ελέγχθησαν μόνο τα 12 άτομα, 10 από τα οποία βγήκαν θετικά.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση