Πρώτη Σερρών: Βίντεο ντοκουμέντο από την παρολίγον αεροπορική τραγωδία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 21:10 Πρώτη Σερρών: Βίντεο ντοκουμέντο από την παρολίγον αεροπορική τραγωδία

Την “τρελή” πορεία προς την Πρώτη Σερρών καταγράφει καρέ – καρέ βίντεο της πτώσης του μονοκινητήριου αεροσκάφους, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Τη βουτιά του μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Πρώτη Σερρών αποκαλύπτει βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Η αεροπορική συντριβή δεν εξελίχθηκε σε τραγωδία χάρις στον αιωνόβιο πλάτανο. Το δέντρο έσωσε τόσο τον νεαρό πιλότο, όσο και τους κατοίκους της περιοχής.

Πρώτη Σερρών: Το χρονικό της πτώσης

Το συμβάν πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 09:30 το πρωί της Δευτέρας (03.08.2020) όταν ο πιλότος προσέκρουσε με το μονοκινητήριο αεροσκάφος του σε σπίτια της Πρώτης Σερρών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας, Νίκος Μπακάλης.

Από την πτώση ο 19χρονος χειριστής, ο οποίος προέρχεται από την Πρώτη Σερρών, υπέστη κατάγματα στο κεφάλι και στην κνήμη, καθώς και θλαστικό τραύμα στη μύτη. Ωστόσο, να υπενθυμιστεί πως μεταφέρθηκε με ταξί (!) στο νοσοκομείο Σερρών και όχι με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο δεν έφθασε ποτέ.

“Τις πρώτες βοήθειες τις πρόσφερε μικροβιολόγος ιδιώτης μαζί με μία νοσοκόμα. Στη συνέχεια ήρθε ο δήμαρχος Αμφίπολης ο οποίος τυχαίνει να είναι γιατρός και επιλήφθηκε της κατάστασης”, τόνισε ο κ. Μπακάλης, ο οποίος πρόσθεσε πως “ο πιλότος ήθελε να χαιρετίσει την μητέρα του”!

Περίπου στις 09:10 ένα μονοκινητήριο που απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη εμφανίστηκε στην Πρώτη Σερρών “να κόβει αδικαιολόγητες βόλτες” ανέφερε ο κοινοτάρχης. Λίγο μετά κατέπεσε στην πλατεία του χωριού. Ο θόρυβος της πτώσης ήταν εκκωφαντικός, ενώ αμέσως κλήθηκε η πυροσβεστική.

Ο κ. Μπακάλης ανέφερε ότι είδε το αεροπλάνο να… κρέμεται από τα κάγκελα ενός σπιτιού στην πλατεία του χωριού και τον πιλότο αιμόφυρτο. “Η τραγωδία αποφεύχθηκε επειδή στο μέρος της πτώσης υπήρχε αιωνόβιος πλάτανος και έκοψε την φόρα του αεροπλάνου”, εκτίμησε ο πρόεδρος της κοινότητας.

Άλλος τραυματισμός από το περιστατικό δεν υπήρξε ενώ το μαγαζί που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι και υπέστη επίσης καταστροφές, ήταν κλειστό.

Παρακολουθήστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha:

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση