Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Βόμβα" Γεωργιάδη για κορωνοϊό: Μπορεί να επιστρέψουν τα sms για την μετακίνηση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 18:43 "Βόμβα" Γεωργιάδη για κορωνοϊό: Μπορεί να επιστρέψουν τα sms για την μετακίνηση

Μπορεί να επιστρέψουν τα sms για την μετακίνηση των πολιτών δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ, προειδοποίησε πως μπορεί να επιστρέψουν τα sms για την μετακίνηση αν δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα να αλλάζουν.

"Αν μπορέσουμε όλοι να το συνειδητοποιήσουμε και να τηρήσουμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής – μάσκες, αποστάσεις, συχνή απολύμανση χεριών- ο ιός θα υποχωρήσει", ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνοντας παράλληλα ότι "η επιτροπή των λοιμωξιολόγων μας έχει προειδοποιήσει για την κρισιμότητα των στιγμών".

"Θα πάμε καλά αν όλοι φοράμε μάσκα"

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει την πληρότητα στα πλοία, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι "αν σε ένα κλειστό χώρο φοράνε όλοι μάσκα, ακόμη και αν είναι κάποιοι ασυμπτωματικοί, η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι μηδέν".

Απαντώντας στην στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν γίνονται επαρκή τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού στα σύνορα, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι "τα εισαγόμενα κρούσματα είναι λίγα" και πως "το στατιστικό δείγμα που έχουμε από τα τεστ στα αεροδρόμια είναι ότι η τάση δεν είναι μεγάλη" τονίζοντας ταυτόχτονα ότι "αυτά που μας ανησυχούν είναι τα εγχώρια κρούσματα".

"Η αντιμετώπιση του κορονοϊού συνδέεται και με την Οικονομία"

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως "πρέπει να συγκεράσουμε την υγειονομική με την οικονομική πλευρά της κρίσης, όπου το πρώτο θέλει αυστηρότερα και το δεύτερο χαλαρότερα μέτρα", δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι "η κυβέρνηση παίζει το ρόλο του διαιτητού μεταξύ των δύο αναγκαιοτήτων ψάχνοντας να βρούμε τη χρυσή τομή".

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι "η πανδημία εφόσον εκραγεί θα έχει πολύ σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις" προσθέτοντς ότι "εάν στα διεθνή πρακτορεία υπήρχε η είδηση ότι η Ελλάδα έχει πέσει στην πανδημία, ξενοδοχεία για το μήνα Αύγουστο και Σεπτέμβριο, που είναι σχεδόν γεμάτα θα άδειαζαν. Η μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αφορά και στην οικονομία", κατέληξε.

πηγή: thetoc.gr