Στη 1 το μεσημέρι η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 09:50 Στη 1 το μεσημέρι η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

Ορκίζονται στη 1 το μεσημέρι τα νέα μέλη της κυβέρνησης. Ποια είναι τα νέα πρόσωπα και η στόχευση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.

Στη 1 το μεσημέρι πραγματοποιείται ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης. Οι βελτιωτικές στοχευμένες προσθήκες στο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκαν χθες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, περιλαμβάνουν τρεις προσθήκες και δύο αναβαθμίσεις. Στόχος του πρωθυπουργού είναι να ενισχύσει τους τομείς που θα σηκώσουν το μεγάλο βάρος το επόμενο διάστημα. Πρόσωπο "κλειδί" είναι ο Θεόδωρος Σκυλακάκης που αναβαθμίστηκε σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών και θα έχει την ευθύνη της διαχείρισης των κοινοτικών πόρων του ταμείου ανάκαμψης.

Ο επόμενος τομέας πάνω στον οποίο ποντάρει πολλά η κυβέρνηση είναι οι επενδύσεις, με το Ελληνικό να έχει ήδη ξεκινήσει ενώ παράλληλα μπαίνουν σε εφαρμογή και άλλα σημαντικά έργα. Ο Νίκος Παπαθανάσης που διαχειρίστηκε με επιτυχία το "καυτό" ζήτημα της αγοράς την περίοδο του κορωνοϊού, από υφυπουργός, αναβαθμίζεται σε αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης με διευρυμένες αρμοδιότητες.

Επίσης, ενισχύεται το υπουργείο Υγείας ενόψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με την τοποθέτηση της Ζωής Ράπτη σε θέση υφυπουργού.

Οι συγκεκριμένες αλλαγές έχουν ως στόχο την αποτελεσματική διαχείριση των αυξημένων κοινοτικών πόρων δίνουν ισχυρό ρόλο στα χαρτοφυλάκια Οικονομικών και Ανάπτυξης. Όπως και η υγειονομική κρίση, ταυτόχρονα με το σχέδιο για ένα νέο ΕΣΥ, οδηγούν στην οργανωτική τόνωση του υπουργείου Υγείας. Ενώ είναι σαφές πως δεν θα μπορούσε να μην συμπληρωθεί το επιτελείο του υπουργείου Εργασίας, όταν κυβερνητική προτεραιότητα ήταν και είναι η απασχόληση κι οι νέες θέσεις εργασίας.

Όσον αφορά στις αλλαγές, προέρχονται από τη Βουλή και από την κοινωνία που είναι και η πάγια αντίληψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς πρόκειται για πρόσωπα διαφορετικών ηλικιών και εμπειρίας, με γνώμονα τις ικανότητες και τη διάθεση για προσφορά, ανεξάρτητα από ιδεολογικές καταβολές.

Ένα από τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης είναι ο Πάνος Τσακλόγλου που αναλαμβάνει υφυπουργός στο υπουργείο Εργασίας στο οποίο παραμένει ο Γιάννης Βρούτσης, αλλά και ο Νικόλαος Ταγαράς στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

"Πρόκειται για βελτιωτική αναπροσαρμογή ενός ήδη επιτυχημένου κυβερνητικού σχήματος. Πρόκειται για έμπρακτη απόδειξη της ευελιξίας που χαρακτηρίζει τον Πρωθυπουργό που αναδιατάσσει την κυβερνητική ομάδα για να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για τον ανασχηματισμό.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση