Ετοιμο να απογειωθεί C-130 για τη Βηρυτό -Μεταφέρει ομάδα της ΕΜΑΚ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 11:04 Ετοιμο να απογειωθεί C-130 για τη Βηρυτό -Μεταφέρει ομάδα της ΕΜΑΚ

Το C-130 θα μεταφέρει στον Λίβανο μια ομάδα της ΕΜΑΚ, η οποία θα συνδράμει στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ανθρώπων.

Ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας είναι έτοιμο να απογειωθεί από την Ελευσίνα, με προορισμό τη Βηρυτό.

Το C-130 θα μεταφέρει στον Λίβανο μια ομάδα της ΕΜΑΚ, η οποία θα συνδράμει σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ανθρώπων οι οποίοι έχουν παγιδευθεί μέσα σε ερείπια κτιρίων. Η ελληνική αποστολή βοήθειας έχει προγραμματιστεί να είναι 12μελής. Παράλληλα μεταφέρονται και εκπαιδευμένοι σκύλοι της ΕΜΑΚ, όπως και ειδικά οχήματα.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα από χθες είχε δηλώσει ότι ήταν έτοιμη να δώσει οποιαδήποτε βοήθεια της ζητηθεί από τη Βηρυτό.

Ο τελευταίος θλιβερός απολογισμός του δυστυχήματος στην πρωτεύουσα του Λιβάνου είναι 100 νεκροί και πάνω από 4.000 τραυματίες, όπως έκανε γνωστό η Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου στον Λίβανο.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 78 νεκρούς και περισσότερους από 4.000 τραυματίες, από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες στον λιμένα της Βηρυτού, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Υγείας, τον Φάντι Σάναν, ενώ, ο υπουργός Υγείας Χαμάντ Χασάν είπε ότι τα νοσοκομεία της πόλης έχουν κατακλυστεί από τραυματίες.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Άμυνας της χώρας κήρυξε τη Βηρυτό κατεστραμμένη πόλη, μετά την έκρηξη και συνέστησε στο υπουργικό συμβούλιο, που θα συνεδριάσει σήμερα Τετάρτη, να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο πρόεδρος Μισέλ Αούν, με ανάρτησή του στο Twitter, επισήμανε ότι είναι αναγκαίο να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης για διάστημα δύο εβδομάδων.

Πηγή: Militaire.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση