Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά - Με μάσκες οι αδειούχοι του Αυγούστου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 09:47 Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά - Με μάσκες οι αδειούχοι του Αυγούστου (φωτο Intime)

Με αυστηρά μέτρα απόστασης και μάσκες αναχωρούν οι εκδρομείς και οι αδειούχοι από τον Πειραιά.

Με μάσκες, αντισηπτικά ανά χείρας και ερωτηματολόγια προς συμπλήρωση αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα η έξοδος των κατοίκων του λεκανοπεδίου προς τους νησιωτικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Ενόψει του δεκαπενταύγουστου – την επόμενη εβδομάδα-, εντείνονται οι έλεγχοι και όλοι οι ταξιδιώτες είναι υποχρεωμένοι να δίνουν τη συμπληρωμένη με τα στοιχεία τους φόρμα και να απαντούν σε αυτή, για τις πιθανές επαφές τους με άτομα που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό.

Το λιμενικό και το προσωπικό των πλοίων βρίσκεται επί ποδός για τη διενέργεια τόσο των απαραιτήτων ελέγχων όσο και για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας στο λιμάνι και εντός των πλοίων. Υπενθυμίζεται ότι οι ταξιδιώτες υποχρεώνονται σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς να φορούν τη μάσκα τους τόσο εντός όσο και εκτός των εσωτερικών χώρων του πλοίου.

Αποστάσεις ασφαλείας στις ουρές των ταξιδιωτών

Οι εκδρομείς και οι αδειούχοι που έχουν σπεύσει από τα ξημερώματα στο λιμάνι για να αναχωρήσουν παρά τον συννεφιασμένο καιρό και τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής υπηρεσίας για άστατο καιρό το σαββατοκύριακο, έχουν σχηματίσει από πολύ νωρίς ουρές τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας όπως τις υποδεικνύουν τα σημάδια στο έδαφος.

Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ επικρατεί τάξη και όλοι τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, ενώ η ενημέρωση των πολιτών και ταξιδιωτών από τους λιμενικούς είναι συνεχής. Τα πλοία ταξιδεύουν πλέον με αυξημένη πληρότητα.

Συγκεκριμένα όσα διαθέτουν καμπίνες με πληρότητα 80% και στα πλοία της γραμμής με πληρότητα 85%. Το μέτρο για τις μάσκες που υποχρεωτικά οφείλεται να φορεθούν και στο κατάστρωμα και σε κάθε εξωτερικό χώρο των πλοίων ισχύει μέχρι τις 18 Αυγούστου.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση