Κικίλιας: Υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού για υγειονομικούς που επιστρέφουν από άδεια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 10:35 Κικίλιας: Υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού για υγειονομικούς που επιστρέφουν από άδεια

Σε δωρεάν εξετάσεις θα υποβάλλεται το υγιειονομικό προσωπικό που επιστρέφει από τις διακοπές του.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, απεστάλη προς όλες τις υγειονομικές δομές της χώρας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΤΟΜΥ) εγκύκλιος, σύμφωνα με την οποία θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) όλοι οι υγειονομικοί υπάλληλοι (γιατροί, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό) που επιστρέφουν από κανονική άδεια.

Οι εξετάσεις θα διενεργούνται δωρεάν στα κατά τόπους νοσοκομεία, όπου λειτουργεί μηχάνημα PCR.

Η απόφαση έρχεται προκειμένου να περιοριστούν τα κρούσματα αλλά και να διασφαλιστεί η υγεία ανάμεσα στους υγειονομικούς που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή της πανδημίας στην πρώτη γραμμή των εργαζομένων.

Σε όλες τις χώρες του κόσμου τα κρούσματα αλλά και οι απώλειες υγειονομικού προσωπικού εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού είναι τεράστιες.

Σημειώνεται ότι σε σύσκεψη στο Μαξίμου τη Δευτέρα με την παρουσία της ομάδας των λοιμωξιολόγων αναμένεται να αποφασιστούν τα νέα μέτρα ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου. Στο επίκεντρο είναι οι εκκλησίες, καθώς λόγω της θρησκευτικής εορτής του Δεκαπενταύγουστου αναμένεται να υπάρξει μεγάλος συνωστισμός. Επιπλέον μελετώνται μέτρα σε εκδηλώσεις, όπως γάμοι, βαφτίσεις κ.α.

Εύλογα προκαλεί ανησυχία η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, αφού ο ημερήσιος αριθμός είναι τριψήφιος για αρκετές μέρες, με 398 κρούσματα να ανακοινώνονται τα τελευταία 24ωρα. Το προσεχές Σαββατοκύριακο θεωρείται κρίσιμο, αφού θα κορυφωθεί και η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου.

Πηγή: thetoc.gr
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση