Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Λαγκαδάς! Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τις καταστροφές από τις πλημμύρες (pics)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 13:08 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Λαγκαδάς! Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τις καταστροφές από τις πλημμύρες (pics) (φωτο ThessToday.gr)

“Λίμνη” έγινε ο Λαγκαδάς από την ισχυρή νεροποντή. Επικοινωνία Θεοδωρικάκου με τους Δημάρχους Βελβεντού και Λαγκαδά και έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Απανωτές επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ανθρώπων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε το πρωί με τους δημάρχους Βελβεντού Κοζάνης, Εμμανουήλ Στεργίου, και Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη, και ενημερώθηκε για τις ζημιές που υπέστησαν οι περιοχές τους από τη χθεσινή θεομηνία.

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών εγκρίνεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση από 150.000 ευρώ για κάθε δήμο, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι πρώτες βασικές ανάγκες από τις καταστροφές που προκλήθηκαν στις δύο περιοχές.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Την ίδια ώρα Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σε αυξημένη επιφυλακή, έχει τεθεί ο Δήμος Λαγκαδά, με εντολή του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η Αντιπεριφερειάρχης της ΜΕΘ κ. Βουλα Πατουλίδου βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή, όπου έχουν σημειωθεί τεράστιες καταστροφές. Με τον προιστάμενο της Διεύθυνσης Αυτοτελούς Προστασίας της ΠΚΜ Μπάμπη Στεργιάδη και τον Δήμαρχο Γιάννη Ταχμαζίδη, συντονίζουν τις δράσεις της επόμενης μέρας για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει

Εικόνες καταστροφής

Εικόνες καταστροφής υπάρχουν σε τουλάχιστον 3 χωριά του Λαγκαδά από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την περιοχή.

Από τα ξημερώματα οι κάτοικοι βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας που προκάλεσε πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα ενώ το νερό κάλυψε αρκετούς δρόμους με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Δεκάδες σπίτια, υπόγεια και καταστήματα αυτή τη στιγμή είναι πλημμυρισμένα, ενώ σε διάφορα σημεία του δήμου Λαγκαδά βρίσκονται συνεργεία προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Η πυροσβεστική υπηρεσία κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις νερού, ενώ παράλληλα επιχείρησε και σε απεγκλωβισμούς ανθρώπων από τα αυτοκίνητα τους, οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί από το Περιβολάκι, το Καβαλάρι, Τα Λαγυνά και από άλλα σημεία της περιοχής περίπου 19 άνθρωποι, ενώ οι επιχειρήσεις για άντληση νερού ξεπερνούν τις 90.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης δήλωσε στο ThessToday ότι “έχουν πλημμυρίσει υπόγεια και δρόμοι. Οι είσοδοι προς Λαγκαδά είναι πλημμυρισμένοι”.

Οι καταστροφές είναι μεγάλες, σπίτια δεν έχουν ρεύμα, καθώς έχουν πέσει κολώνες της ΔΕΗ και πολλοί μετασχηματιστές.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια με αποτέλεσμα σε πολλούς δρόμους η κυκλοφορία να είναι αδύνατη. Συγκεκριμένα, κλειστός είναι ο δρόμος στο ύψος του ΑΓΝΟ, Λαγκαδά προς Κολχικό, Χρυσαυγή και Πέντε Βρύσες. Επίσης, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Λαγυνών- Λαγκαδά, ενώ προβλήματα επίσης υπάρχουν στους δρόμους προς Λαγυνά, Περιβολάκι Καβαλάρι και Ηράκλειο. Μάλιστα, στο Κολχικό από την έντονη βροχόπτωση καταστράφηκε μία γέφυρα και ο δρόμος είναι αποκομμένος.
 
“Στα σημεία που παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα βρίσκονται συνεργεία του δήμου και δυνάμεις της Πυροσβεστικής”, ανέφερε ο δήμαρχος.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Λαγκαδά, τα ΚΑΠΗ είναι ανοικτά σε περίπτωση που δημότες χρειαστούν κάποιο ασφαλές σημείο για να μείνουν.
 
με πληροφορίες: thesstoday, thestival.gr
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση