Κορωνοϊός: Μετακίνηση του διοικητή του αστυνομικού τμήματος Πόρου μετά τις καταγγελίες για τους ελέγχους

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 18:22 Κορωνοϊός: Μετακίνηση του διοικητή του αστυνομικού τμήματος Πόρου μετά τις καταγγελίες για τους ελέγχους

Την απομάκρυνση του διοικητή του αστυνομικού τμήμα Πόρου, αποφάσισε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας

Μετατέθηκε, μετά από σχετική απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος του Πόρου, μετά από καταγγελίες για μη επαρκείς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Την απομάκρυνση του διοικητή του αστυνομικού τμήμα Πόρου, αποφάσισε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από καταγγελίες παραγόντων του νησιού, για μειωμένους ελέγχους, σχετικά με την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Ο διοικητής του τμήματος, αναμένεται να μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία της διεύθυνσης Πειραιά σύμφωνα με τον Σκάι, όπου υπάγεται και άμεσα να αντικασταθεί από άλλον αξιωματικό του σώματος.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, από το Αρχηγείο δόθηκε εντολή μετακίνησής του, ωστόσο ο αξιωματικός υπέβαλε ένσταση σήμερα, η οποία θα εξεταστεί από τα αρμόδια όργανα.

Τι συνέβη στον Πόρο - Αντιδράσεις στα μέτρα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του The TOC, εδώ και μια εβδομάδα η κατάσταση στο νησί ήταν εκρηκτική με την ύπαρξη κρουσμάτων, αλλά και με την αντίδραση των καταστηματαρχών, ώστε να μην πάρει μεγάλη έκταση το θέμα.

Σύμφωνα με κατοίκους του νησιού, τα μέτρα ήταν ελλιπή, με το κοινό να έχει χαλαρώσει και να παρατηρείται παντού συνωστισμός, σε κλαμπ, μπαρ και εστιατόρια, κάτι που οφείλεται εν μέρει και στο ότι στην περίοδο της καραντίνας και της πρώτης έξαρσης του κορωνοϊού δεν υπήρχαν κρούσματα στην περιοχή.

Πολλοί κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι εργαζόμενοι στην εστίαση -που βρέθηκαν θετικοί στα τεστ- δεν κρατούσαν αποστάσεις ασφαλείας, ενώ εργαζόμενη στην εστίαση που δούλευε και ως μασέζ σε κότερα και δημοσιοποίησε την κατάστασή της, δηλαδή ότι είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό, "κανιβαλίστηκε" τόσο αυτή όσο και μέλη της οικογένειάς της. Αυτό οδήγησε πολλούς στο να αποκρύπτουν την κατάστασή τους. Πολλοί υποστηρίζουν ότι ανάλογη κατάσταση υπάρχει και στον γειτονικό Γαλατά, αλλά και σε άλλα νησιά, και ελπίζουν ότι η καραντίνα του Πόρου θα είναι ένα μάθημα και για άλλες τοπικές κοινωνίες που βρίσκονται σε εφησυχασμό.

Καταγγελίες από τον δήμαρχο του νησιού

Mιλώντας στο Open o δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης είπε πως "είχαν αποφασίσει να μην κάνουν ελέγχους και μάλιστα να μην ανταποκρίνονται ούτε και στις δικές μας εκκλήσεις για ελέγχους" τονίζοντας πως αντί να ασχολούνται με τα μέτρα προστασίας του κορονοϊού, επικεντρώθηκαν στους καταλόγους των καταστημάτων.

Να σημειωθεί πως τα κρούσματα του ιού στο νησί του Αργοσαρωνικού ξεπέρασαν τα 30 με αποτέλεσμα να επιβληθεί lockdown.

Aπό χθες απαγορεύονται στον Πόρο οι συναθροίσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους άνω των 9 ατόμων, όλα τα καταστήματα θα κλείνουν στις 11 το βράδυ και η χρήση της μάσκας θα είναι παντού υποχρεωτική.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση