Συναγερμός στη Χαλκιδική! 50 κρούσματα κορωνοϊού σε βιομηχανία τροφίμων

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 20:38 Συναγερμός στη Χαλκιδική! 50 κρούσματα κορωνοϊού σε βιομηχανία τροφίμων

Σε μονάδα παραγωγής τροφίμων στην Χαλκιδική η μαζική εμφάνιση δεκάδων κρουσμάτων κορωνοϊού. Δυο γυναίκες που είχαν πρόσφατα ταξιδέψει στην Αλβανία οι πρώτες περιπτώσεις. 152 τα νέα κρούσματα που “γέννησε” ο κορωνοϊός στην Ελλάδα και η μεγάλη ανησυχία των ειδικών.

“Καμπανάκι” στην Χαλκιδική, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 50 (!) από τους 300 εργαζομένους σε μεγάλο εργοστάσιο τροφίμων.

Τις πληροφορίες μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open και με βάση το ρεπορτάζ, όλοι οι εργαζόμενοι του εργοστασίου στην Χαλκιδική είναι ασυμπτωματικοί και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Τα πρώτα δύο θετικά κρούσματα ήταν δύο γυναίκες που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα σε γειτονική βαλκανική χώρα και συγκεκριμένα στην Αλβανία. Όταν διαπιστώθηκε πως οι δύο γυναίκες είναι πιθανό να νοσούν από κορονοϊό το εργοστάσιο προέβη σε μαζικά τεστ όλων των εργαζομένων και διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία του, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Από τους 300 εργαζόμενους βρέθηκαν θετικοί οι 50, οι οποίοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμοί καθώς ουδείς έχει σοβαρά συμπτώματα της νόσου. Το εργοστάσιο είναι παραγωγής και τυποποίησης ελιάς, ενώ η νομική σύμβουλος της εταιρείας μίλησε στον σταθμό και τόνισε πως έγιναν άμεσα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους για να μην χαθεί χρόνος.

Δείτε το ρεπορτάζ

Επισημαίνεται πως σήμερα ανακοινώθηκαν 152 νέα κρούσματα στη χώρα, τα 43 εκ των οποίων εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη, ενώ ακόμη 4 είναι στη Χαλκιδική.

Επεκτείνεται ο κορονοϊός…

Μόλις 25 είναι τα “εισαγόμενα” κρούσματα (σ.σ. 22 στις πύλες εισόδου και 3 που αφορούν σε τουρίστες που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο).

Η Θεσσαλονίκη φαίνεται να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς καταγράφει 43 από τα 152 νέα κρούσματα, ενώ έπεται η Αττική με 26.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και 22 (!) ακόμη περιοχές στην Ελλάδα, στις οποίες εντοπίστηκαν κρούσματα του φονικού ιού.

Κορωνοϊός: Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων

Σήμερα, 8/8/2020, δηλώθηκαν 152 επιπλέον κρούσματα.

Αναλυτικότερα:

– Είκοσι δύο (22) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

– είκοσι έξι (26) κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής,

– σαραντατρία (43) στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,

– ένα (1) στην Π.Ε. Βοιωτίας,

– ένα (1) στην Π.Ε. Δωδεκανήσου,

– πέντε (5) στην Π.Ε. Έβρου,

– τέσσερα (4) στην Π.Ε. Ημαθίας,

– ένα (1) στην Π.Ε. Ικαρίας,

– δύο (2) στην Π.Ε. Ιωαννίνων,

– έξι (6) στην Π.Ε. Καβάλας,

– ένα (1) στην Π.Ε. Καστοριάς,

– δύο (2) στην Π.Ε. Κέρκυρας,

– ένα (1) στην Π.Ε. Κιλκίς,

– ένα (1) στην Π.Ε. Κοζάνης,

– ένα (1) στην Π.Ε. Κυκλάδων,

– δέκα (10) στην Π.Ε. Λάρισας,

– δύο (2) στην Π.Ε. Λέσβου,

– τρία (3) στην Π.Ε. Μαγνησίας,

– τρία (3) στην Π.Ε. Πέλλας,

– δύο (2) στην Π.Ε. Πιερίας,

– τρία (3) στην Π.Ε. Πρεβέζης,

– ένα (1) στην Π.Ε. Τρικάλων,

– δύο (2) στην Π.Ε. Φλώρινας,

– τέσσερα (4) στην Π.Ε. Χαλκιδικής,

– δύο (2) στην Π.Ε. Χανίων

Ο “αόρατος εχθρός” είναι εδώ, λοιπόν κι ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε και σήμερα, Σάββατο 08.08.2020, γραπτώς για το πόσα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως καταγράφηκαν 152 νέες περιπτώσεις του φονικού ιού, με τον συνολικό αριθμό στην χώρα μας να είναι 5.421.

Κορωνοϊός: Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 08 Αυγούστου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 152, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 5421 (ημερήσια μεταβολή +2.9%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 211 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 17 (76.5% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

κορονοϊός

Από το σύνολο των 5421 κρουσμάτων, 1405 (25.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2645 (48.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Με πληροφορίες από: Open
Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση