Κορωνοϊός: «Κονταροχτυπιούνται» Αττική και Θεσσαλονίκη! Εκεί εντοπίζονται τα 203 νέα κρούσματα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 19:52 Κορωνοϊός: «Κονταροχτυπιούνται» Αττική και Θεσσαλονίκη! Εκεί εντοπίζονται τα 203 νέα κρούσματα photo Reuters

38 κρούσματα “έδωσε” ο κορωνοϊός τις τελευταίες 24 ώρες στην Αττική, 35 στην Θεσσαλονίκη, ενώ 50 υπάρχουν στην Χαλκιδική από το εργοστάσιο. 33 συνολικά τα εισαγόμενα. Σε πολλές περιοχές της χώρας “απλώνονται” ξανά τα υπόλοιπα. Αναλυτικά οι ανακοινώσεις.

Εντονότατη είναι η ανησυχία που προκαλεί τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στις υγειονομικές Αρχές ο κορωνοϊός.

Κι αυτό διότι ο κορωνοϊός όχι απλά δεν περιορίστηκε το τελευταίο διάστημα, αλλά αντιθέτως εξαπλώνεται ταχύτατα, όπως… επιβεβαίωσε και η σημερινή (Κυριακή 09.08.2020) ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 203 νέα κρούσματα των τελευταίων 24 ωρών.

Πλέον, ανακοινώθηκε και πού ακριβώς εντοπίζονται οι νέες περιπτώσεις του φονικού ιού. 38 είναι τα νέα κρούσματα στην Αττική, 35 νέα εντοπίστηκαν στην Θεσσαλονίκη, ενώ υπάρχουν και τα 50 από το εργοστάσιο στην Χαλκιδική.

Τα συνολικά εισαγόμενα είναι 33 (σ.σ. 20 στις πύλες εισόδου και 4 από τουρίστες που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Κορωνοϊός: Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των 203 νέων κρουσμάτων

Σήμερα, 9/8/2020, δηλώθηκαν 203 επιπλέον κρούσματα. Από αυτά τα τριαντατρία (33) είναι εισαγόμενα, ενώ πενήντα (50) συνδέονται με εργοστάσιο στη Χαλκιδική.

Αναλυτικότερα:

– εισικοσιεννέα (29) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– τέσσερα (4) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– τριανταοκτώ (38) κρούσματα στην την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων τα δέκα ανέφεραν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ τα τρία είχαν ιστορικό πρόσφατο ταξιδιού σε περιοχές με θετικά κρούσματα.

– τριανταπέντε (35) στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

– πενήντα (50) στην Π.Ε Χαλκιδικής, συνδεόμενα με εργοστάσιο ελαιουργίας.

– δύο (2) στην Π.Ε. Αργολίδας,

– ένα (1) στην Π.Ε. Βοιωτίας,

– ένα (1) στην Π.Ε. Δράμας,

– τρία (3) στην Π.Ε. Δωδεκανήσου,

– δύο (2) στην Π.Ε. Ηρακλείου,

– δύο (2) στην Π.Ε. Καβάλας,

– ένα (1) στην Π.Ε. Καστοριάς,

– επτά (7) στην Π.Ε. Κέρκυρας,

– δύο (2) στην Π.Ε. Κορινθίας,

– τρία (3) στην Π.Ε. Κυκλάδων,

– οκτώ (8) στην Π.Ε. Λάρισας,

– ένα (1) στην Π.Ε. Μαγνησίας,

– ένα (1) στην Π.Ε. Ξάνθης,

– ένα (1) στην Π.Ε. Πέλλας,

– δύο (2) στην Π.Ε. Πιερίας,

– πέντε (5) στην Π.Ε. Ροδόπης,

– τρία (3) στην Π.Ε. Σερρών,

– δύο (2) στην Π.Ε. Τρικάλων

Ιστορικό υψηλό στα σημερινά κρούσματα…

Ο κορωνοϊός όχι απλά δεν… αποδυναμώθηκε μέσα στο καλοκαίρι, προς απογοήτευση όλων μας, αλλά έχει επανέλθει δριμύτερος.

Ο Αύγουστος μπήκε… στα κόκκινα, ο κορωνοϊός εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς και η κυβέρνηση βρίσκεται σε επιφυλακή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ίσως επιβληθούν και νέα μέτρα ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου.

Την ίδια ώρα, ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει και σήμερα γραπτώς για την εξάπλωση του ιού στην Ελλάδα, ενημερώνοντας συγκεκριμένα πως τις τελευταίες ώρες εντοπίστηκαν 203 νέα κρούσματα κορονοϊού, με τα συνολικά να είναι 5.623.

Είναι τα περισσότερα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας (σ.σ. 156 είχαν καταγραφεί στις 21.04.2020), ωστόσο η μεγάλη αυτή αύξηση ήταν… προδιαγεγραμμένη, καθώς τα 50 κρούσματα στο εργοστάσιο στην Χαλκιδική δεν είχαν προλάβει να προσμετρηθούν στην χθεσινή ανακοίνωση.

Παρόλα αυτά, ακόμη κι αν αφαιρεθούν αυτά τα 50, απομένουν 153, δηλαδή επίσης πολλά, όπως συμβαίνει σταθερά από τότε που μπήκε ο Αύγουστος, ενώ ένα σημείο που προκαλεί ανησυχία είναι και η αύξηση των συμπολιτών μας στις ΜΕΘ, καθώς είναι αυξημένοι, με 22 περιπτώσεις.

Τέλος, καταγράφηκε ακόμη ένας θάνατος, ενώ σημειώνεται πως 29 κρούσματα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Κορωνοϊός: Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 09 Αυγούστου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 203, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 5623 (ημερήσια μεταβολή +3.7%), εκ των οποίων 54.8% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 212 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 22 (77.3% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

κορονοϊός

Από το σύνολο των 5623 κρουσμάτων, 1438 (25.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2705 (48.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Πηγή:newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση