Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε την Σακελλαροπούλου για τα ελληνοτουρκικά – Επαφές και με τους πολιτικούς αρχηγούς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 11:25 Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε την Σακελλαροπούλου για τα ελληνοτουρκικά – Επαφές και με τους πολιτικούς αρχηγούς

Τηλεφωνική επικοινωνία με την  Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα (11.08.2020) το πρωί. 

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις τουρκικές προκλήσεις με την παρουσία του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, στα ανοιχτά του Καστελόριζου. Θα ακολουθήσουν, εντός της ημέρας, οι επαφές του κ. Μητσοτάκη και με τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τα ελληνοτουρκικά. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Αθήνα, σε πρώτη φάση, αντιμετωπίζει τη νέα τουρκική πρόκληση με παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή, προχωρώντας στις δέουσες διπλωματικές ενέργειες χωρίς να επιθυμεί τη στρατιωτική κλιμάκωσης που προκαλούν οι μονομερείς ενέργειες της Άγκυρας. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του onalert.gr, αν το τουρκικό ερευνητικό συνεχίσει τη δραστηριότητα του στην περιοχή θα “ακολουθηθεί άλλη δέσμη μέτρων”. 

Μετά τη χθεσινή έκτακτη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ, υπό τον πρωθυπουργό, το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε αυστηρή ανακοίνωση, δια της οποίας αναδείχθηκε, μεταξύ άλλων, ο προσχηματικός χαρακτήρας της φερόμενης τουρκικής ετοιμότητας για διάλογο για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, ενώ τονίστηκε ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί κανέναν εκβιασμό, θα υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Τέλος, η Τουρκία καλείται να τερματίσει άμεσα τις παράνομες ενέργειές της που υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, η Αθήνα θα διενεργήσει διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα.

πηγή: newsit.gr