Νέα καταγγελία για… bullying ιερέα σε πιστή επειδή φορούσε μάσκα!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 09:37 Νέα καταγγελία για… bullying ιερέα σε πιστή επειδή φορούσε μάσκα!

 Την είδηση μεταφέρει το site της εφημερίδας Πρωινή, στην Καβάλα και επικαλείται καταγγελία πιστής που υποστηρίζει πως δέχθηκε εντονότατη κριτική -“πολεμική” την χαρακτηρίζει η ίδια, από έναν ιερέα επειδή φορούσε μάσκα μέσα στην Εκκλησία.

Μάλιστα η ίδια τονίζει πως μόνο εκείνη και συγγενικό της πρόσωπο -καρκινοπαθής μάλιστα- φορούσαν μάσκα και από την πρώτη στιγμή που μπήκαν στον Ναό “ένιωσαν” τα πρώτα… περίεργα βλέμματα.

Η εφημερίδα αναφέρει πως τα στοιχεία της συμπολίτισσας της είναι γνωστά και στη διάθεση κάθε αρμοδίου και μεταφέρει την ανάρτηση αυτούσια:

Η μάσκα… της οργής (του ιερέα)

«Νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας αυτό που μου συνέβη πριν λίγο: πήγα να παρακολουθήσω την παράκληση προς την Παναγία σε ιερό ναό της πόλης μας.

Μπαίνοντας είδα τα περίεργα βλέμματα των πιστών και διαπίστωσα ότι οφείλονταν στη μάσκα που φορούσα μόνο εγώ και συγγενικό μου πρόσωπο (καρκινοπαθής) και κανείς άλλος από το εκκλησίασμα.

Δεν πτοήθηκα φυσικά και την κράτησα μέχρι το τέλος όπου ο ιερέας πήρε το λόγο και μας προσέβαλε θεωρώντας ότι η μάσκα προσβάλλει την ιερότητα του χώρου γιατί αμφισβητεί τη θεία χάρη και την αναμενόμενη προστασία από κάθε κακό….!!!

Εγώ συνέχιζα να τη φοράω κοιτώντας τον κατάματα κι αυτός συνέχιζε την πολεμική του εναντίον των παράλογων μέτρων κι εμού φυσικά που τα τηρώ, λέγοντάς μου ότι δε θα λάβω την ευλογία της Παναγίας κι ότι όσοι φορούν μάσκα δεν πρέπει να χαιρετούν τις εικόνες να είναι στο προαύλιο κι όχι εντός του ναού!

Τα συναισθήματα μου ποικίλα: θυμός κι απογοήτευση!

Κανείς δεν έχει δικαίωμα ούτε ιερέας να προσβάλλει τους πιστούς γιατί είναι νόμιμοι και υπεύθυνοι αλλά ούτε και να τους απομακρύνει από το ναό (είναι λειτουργός κι όχι ιδιοκτήτης του).

Τα συμπεράσματα δικά σας….».

Πηγή: proininews.gr.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση